Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren je prvi privatni logopedski kabinet Linea u Krapini

Kabinet će raditi ponedjeljkom i četvrtkom od 10 do 18 sati, a ostalim radnim danima od 8 do 16 sati

U Krapini, na adresi Frana Galovića 1A, otvoren je prvi privatni Logopedski kabinet Linea, čija je vlasnica i voditeljica magistra logopedije Anet Sever iz Galovca Začretskog.


 - Nakon višegodišnjeg iskustva rada na mjestu stručnog suradnika logopeda u Osnovnoj školi te Ustrojstvenoj jedinici dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje, otvaranja prvog Savjetovališta za roditelja u KZŽ na volonterskoj bazi u okviru Društva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje i ostalog volonterskog rada, osjetila sam da je vrijeme za promjenu. Ljubav prema djeci i radu s roditeljima, entuzijazam prema logopedskoj struci te izazovi roditeljstva s kojima sam se i sama susrela otkako sam postala roditelj, potaknuli su me na otvaranje privatne prakse -  istaknula je logopedinja.

Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem, terapijom i znanstvenim istraživanjem poremećaja govora, glasa, govornog i pisanog jezika kod djece, odraslih i starijih osoba. Međutim, najveći dio logopedske djelatnosti svodi se na ranu intervenciju, odnosno rano otkrivanje teškoća kako bi se one mogle što brže i efikasnije ublažiti, odnosno ukloniti. Shodno tome, logopedi najviše rade s djecom rane i predškolske dobi. Prema nekim podacima, procjenjuje se da najmanje 35 % djece ima nekih teškoća u području komunikacije, jezika i govora, a zbog promjene načina života i drugih čimbenika taj broj, nažalost, kontinuirano raste.


 


 Usporedno s porastom broja djece s teškoćama u razvoju, uočava se značajan deficit logopeda i potreba za njihovim zapošljavanjem, primarno u sustavu predškolskog odgoja i obrazovanja, naročito, jer su liste čekanja u ustanovama koje pružaju logopedske usluge izrazito duge (čak i više od godinu dana) te je većina roditelja primorana potražiti pomoć izvan županije,  što im predstavlja značajan vremenski i materijalni trošak. Nadalje, deficit logopeda i drugog stručnog kadra u najranijoj dobi djeteta ostavlja značajan trag na tu djecu, jer ulaze u sustav formalnog obrazovanja neadekvatno pripremljeni, suočavaju se s brojnim izazovima i ne mogu izgraditi dobar temelj školskog, a kasnije i akademskog uspjeha. Osim čestih neuspjeha u obrazovanju, djeca s teškoćama ponekad se suočavaju i s drugim problemima na području socioemocionalnog razvoja, poput nedostatka samopouzdanja, nesigurnosti, izgradnje loše slike o sebi, manjka samosvijesti, što zapravo ima najznačajniji utjecaj na školski uspjeh i cjelokupno funkcioniranje.

 Osim terapijskog rada s djecom, od iznimne je važnosti puno vremena posvetiti roditeljima, jer oni najprije moraju prepoznati i razumjeti teškoće s kojima se njihovo dijete suočava kako bi se mogli aktivno i kvalitetno uključiti  u terapijski proces. Povjerenje te dobra, kvalitetna i kontinuirana suradnja roditelja i logopeda temelj je uspješnosti terapije. 

Obzirom na sve navedeno, iznimno je važno da roditelji i djeca imaju podršku u što ranijoj dobi - ističe logopedinja.

Logopedski kabinet Linea u Krapini opremljen je kvalitetnim didaktičkim i dijagnostičkim materijalima, a uz pomoć aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno korištenjem poticaja za samozapošljavanje, dodatno će se opremiti didaktičkom opremom te najmodernijim digitalnim logopedskim setom, kompjuteriziranim uređajem koji se može koristiti u većini rehabilitacijskih postupaka.

 

 

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Branko Varjačić  prilikog svečanog otvorenja istaknuo je kako je logoped deficitarno i traženo zanimanje te da mu je posebno drago što je logopedski kabinet otvoren u Krapini. 

 

 

 

 

 

Rad s djecom i roditeljima započinje 24. kolovoza.

Svi zainteresirani roditelji mogu nam se javiti i dodatno informirati tel. 099/ 829 5836 ili putem e-maila: [email protected].

Kabinet će raditi:

  • ponedjeljkom i četvrtkom od 10.00 do 18.00 sati
  • ostalim radnim danima od 8.00 do 16.00 sati.  

 

Više informacija:

LOGOPEDSKI KABINET LINEA j.d.o.o.

Ulica Frana Galovića 1A

49 000 Krapina           

E: [email protected]                                                                                                                                                               M: 099/829 58 36

F: https://web.facebook.com/logo.linea/


 


 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program