Prethodni članak
Sljedeći članak

Ostvarite karijeru u turizmu i ugostiteljstvu upisom na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Interes za turističkim putovanjima na svjetskom turističkom tržištu neprestano raste te turizam je aktivnost koja ulazi u sve segmente života kako samih turista tako i lokalnog stanovništva, poduzetnika, djelatnika turističkih zajednica, agencija. Iz tih razloga raste interes i za obrazovanjem iz područja turizma i ugostiteljstva. Tko može ponuditi obrazovnu vertikalu za ostvarenje karijere u turizmu?   Jedina visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja je u potpunosti usmjerena na edukaciju kadrova u turizmu i hotelijerstvu kao i znanstveno-istraživački razvoj u istom području je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sa sjedištem u Opatiji, kolijevki hrvatskog turizma. Na jedinstvenoj lokaciji uz samo mora zgrade Fakulteta su uistinu riznice znanja, istraživanja, studentskih aktivnosti. Inače, nastava se ne odvija samo u Opatiji već i u Studijskom centru Zabok i na taj način pruža bezbroj mogućnosti za studiranje. Fakultet je ponosan na preko 60 godina tradicije obrazovanja visokoškolskih kadrova za turizam u turizmu i ugostiteljstvu što je ostavilo neizbrisiv trag u kvalitetnom razvoju hrvatskog turizma.

Danas Fakultet nudi upis na prijediplomske sveučilišne studije Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu koji ima dva smjera  Menadžment u turizmu i Menadžment u hotelijerstvu te Menadžment održivog razvoja. Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu je  studij koji se može upisati u redovnom (izvodi se u Opatiji) i izvanrednom statusu (izvodi se u Studijskom centru Zabok i u Opatiji). Smjer Menadžment u hotelijerstvu se od 2022. godine može upisati i na engleskom jeziku i to kao redovni studij. Svjetska turistička organizacija (UNWTO) studijskom je programu dodijelila certifikat kvalitete UNWTO TedQual za razdoblje 2020. – 2024. UNWTO. TedQual je najvažniji je dokaz kvalitete programa visokog obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja u turizmu u cijelom svijetu. Menadžment održivog razvoja je prijediplomski studij koji se izvodi u Opatiji u redovnom i izvanrednom statusu. Fakultet nudi i četiri diplomska studija koja nude specijalizaciju u različitim područjima: Marketing u turizmu, Menadžment u turizmu, Menadžment u hotelijerstvu i online studij Održivi razvoj turizma.

Fakultet nadalje nudi cijeli niz cjeloživotnih programa, dva doktorska sveučilišna studija: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu i Menadžment održivog razvoja te sveučilišne specijalističke studije. Doktorandi Fakulteta stječu najvišu razinu kompetencija kroz sustavno organizirana znanstvena istraživanja i kvalitetno mentorstvo te kontinuirano partnerstvo u svim istraživačkim izazovima.

Svi koji žele upisati prijediplomske sveučilišne, diplomske ili doktorske studije te cjeloživotne programe te svojim znanjem i kompetencijama konkurirati na tržištu rada preporučamo da pogledaju Internet stranice: https://fthm.uniri.hr/  i da se odluče za upis na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook