Prethodni članak
Sljedeći članak

LAG Zagorje-Sutla poziva vas da se prijavite na besplatni program osposobljavanja za Eko poljoprivrednicu

Poziv za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao


Projekt: Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja „Žene biraju novu šansu“   UP.01.3.1.01 - Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III

 POZIV 

za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao 

LAG Zagorje-Sutla poziva vas da se prijavite na besplatni program osposobljavanja za

Eko poljoprivrednicu!

 

Više informacija o programu osposobljavanja za Eko poljoprivrednicu, kao i o komunikacijskim vještinama, pisanju poslovnog plana i prezentaciji možete dobiti na radionici koja će se održati u 

Zaboku, 07.02.2020. u Zelenoj dvorani (Trg svete Jelene 6)

s početkom  u 11 sati.

 

Molimo sve zainteresirane za radionicu da se prijave na e-mail: [email protected] ili broj telefona: 099/423-7151.

U prijavi molimo navedite ime i prezime, kontakt, općinu/grad te kratki razlog za uključivanje u program osposobljavanja.

Program osposobljavanja za EKO poljoprivrednicu održavat će se od 16. ožujka 2020. godine u trajanju od 150 školskih sati u Pučkom otvorenom učilištu Krapina (Šetalište narodnog preporoda 13, Krapina). Sve polaznice koje uspješno završe program stječu pravo upisa kvalifikacije u radnu knjigu.

 

O osposobljavanju

Programom će se polaznice osposobiti za obavljanje poslova EKO poljoprivrednice, a završetkom osposobljavanja polaznice će znati:

a)           Primijeniti osnovna načela ekološkog uzgoja.

b)           Pripremiti tlo za sjetvu i sadnju poljoprivrednih kultura na ekološki način.  

c)            Razlikovati i primijeniti uzgojne mjere, zahvate, te alate i opremu za ekološku proizvodnju poljoprivrednih kultura.

d)           Proizvesti kompost na eko – način.

e)           Zaštititi kulture od bolesti, štetnika i korova na ekološki način.

f)            Prepoznati vrijeme zrelosti poljoprivrednih kultura, ubrati ih i skladištiti.

g)           Primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći.

Pravo na sudjelovanje imaju nezaposlene žene (dugotrajno nezaposlene imaju prednost), neovisno o tome jesu li prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Predviđen broj sudionica je 5.

Za sve korisnice programa osposobljavanja osigurat će se mentorstvo i savjetovanje kroz koje će se pratiti njihovo napredovanje u procesu traženja posla ili samozapošljavanja te pomoć u pokretanju OPG-a kao i edukaciju o izradi poslovnog plana za prijavu na mjere ruralnog razvoja. Također, korisnice će imati pristup online platformi za učenje.

Ukratko o projektu

Kako bi smanjile diskriminaciju u svijetu rada i podržale dugotrajno nezaposlene žene u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji CESI, LAG Zagorje - Sutla i Pučko otvoreno učilište Krapina provode dvogodišnji program edukacija i podrške za dugotrajno nezaposlene žene i žene koje su na bilo koji način izložene spolnoj diskriminaciji u svijetu rada i procesima zapošljavanja.

Projekt “Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu" je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda“. Projekt će se provoditi u razdoblju od 26.03.2019. do 26.03.2021. Ukupna vrijednost projekta iznosi 912.485,42 kune.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijalaza Kaštel i Plovanija, autocesti A7 GP Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke te na pojedinim graničnim prijelazima. Povre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program