Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako se priviknuti na novi dom?

Selidba u novi stan može biti mukotrpan proces, no ono što mnogi zanemaruju je period privikavanja na novi dom. Kako se osjećati ugodno u novom životnom prostoru i odviknuti od navika iz starog stana ili kuće? U tome Vam može pomoći nekoliko stvari, bilo na razini stana ili Vašeg psihološkog stanja.

Zadržite neke navike iz starog stana

Iako Vam je životni prostor u potpunosti nov, korisno je zadržati neke stare navike kako bi Vam proces privikavanja prošao lakše. Pokušajte imitirati raspored elemenata u starom stanu ili si rasporedite stvari koje koristite svakodnevno na sličan način kako biste mogli zadržati rutinu. Ovako Vam se novi prostor neće činiti toliko stranim. Na primjer, kozmetiku i higijenske potrepštine koje svakodnevno koristite u kupaoni rasporedite onako kako su bile smještene u starom stanu i nećete imati dojam da se previše toga promijenilo.

Pobrinite se za stres i njegove posljedice

Preseljenje u novi dom sa sobom može donijeti veliku razinu stresa. Pokušajte ostati prisebni i nemojte si dopustiti previše se živcirati oko sitnica. U selidbu je uključeno toliko detalja da je nemoguće paziti na sve, a stres može imati izrazito negativne posljedice po Vaše fizičko i psihičko zdravlje. Budući da u selidbi sudjeluje cijela obitelj, moguće je da će doći do svađa i tenzija s najbližima, a problemi mogu nastati u partnerskom odnosu. Ljubavni život često nastrada uslijed nedavnog preseljenja u novi prostor – mnogi muškarci dosegnu takvu razinu stresa da razviju seksualne probleme poput erektilne disfunkcije. U tome Vam može pomoći djelotvorna krema protiv erektilne disfunkcije .

Nemojte sve stare stvari zamijeniti novima

Iako mnogima novi dom znači novi početak i prilika za kupovanje novog namještaja, dobro je imati neke stare stvari. Najbolje bi bilo da one stvari koje su najviše obilježile Vaš stari dom zadržite i u novom stanu. Tako će Vam okruženje biti poznatije i nećete se osjećati distancirano od životnog prostora. Na primjer, možete iznova opremiti dnevnu sobu, ali zadržati stari kauč ili kupiti nove kuhinjske elemente, a ostaviti postojeći stol. Ovo su središnji dijelovi prostorija i najviše djeluju na ugođaj cijele sobe.

Veselite se budućnosti u novom domu

Ljudi se s razlogom sele u nove stanove te su oni često bolji i veći od prethodnih. Stoga si dopustite veseliti se budućnosti u novom domu i svim uspomenama koje tek trebaju biti stvorene. Razmišljajte o preseljenju kao novom poglavlju u Vašoj priči – prilici da promijenite neke stvari koje Vas smetaju, a zadržite samo one najbolje. Ukoliko se prvi put useljavate s partnerom ili ste kupili veći stan sa sobama za djecu, razmislite o tome koliko se tek priča tek treba odviti u novom prostoru i što ćete sve lijepo doživjeti.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook