Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako odabrati sofu za spavanje?

Zanima Vas kako odabrati sofu za spavanje? Ne brinite, mi smo tu za Vas.

Kod nas pronađite kvalitetne fotelje po povoljnim cijenama.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru sofe na razvlačenje?

Kada je u pitanju odabir sofe na razvlačenje, postoji nekoliko stvari koje ćete htjeti imati na umu kako biste bili sigurni da odaberete savršenu sofu za svoje potrebe. Evo nekoliko savjeta:

1. Veličina: Obavezno izmjerite prostor na koji namjeravate postaviti sofu na razvlačenje i usporedite ga s dimenzijama same sofe. Trebali biste biti sigurni da ima dovoljno mjesta za sofu kako bi se mogla potpuno otvorit, a da istovremeno ne bude skučena.

2. Udobnost: Sjednite na sofu prije nego što ju kupite! To će vam dati dobru predodžbu o tome koliko je udobna i da li biste se mogli spavati na njoj.

3. Trajnost: Provjerite tkanine i materijale korištene u izradi sofe na razvlačenje. Poželjet ćete dugotrajan materijal jer mnogo ćete ju koristiti.

4. Stil: Normalno je da ćete odabrati sofu na razvlačenje koji se uklapa u vašu cjelokupnu estetiku stila. Bilo da tražite nešto tradicionalno ili suvremenije, postoji mnogo opcija.

Imajte ove stvari na umu i sigurno ćete pronaći savršenu sofu na razvlačenje za svoje potrebe!

Kako odabrati veličinu sofe na razvlačenje

Kako bismo odabrali pravu veličinu sofe na razvlačenje, prvo moramo procijeniti veličinu sobe. Sofe su podijeljene na 2 ili više sjedala. 2 sjedala su pogodnija za one koji žive sami, te ponekad primaju goste. Dok je druga opcija prostranija, te je pogodnija za obitelji.

 

Kako ne biste pogriješili s veličinom sofe na razvlačenje, najprije trebate odrediti gdje će sofa biti. Nemojte zaboraviti na to da kada razvučete sofu, ona će biti duplo veća.

 

Prije odabira sofe, potrebno je pažljivo izmjeriti širinu i dužinu prostorije gdje ćete namjestiti sofu. Sofe su univerzalni i funkcionalni komad namještaja koji je Vaša sofa, i istovremeno Vaš krevet.

Sofe se izdaju s različitim širinama; Pojedinačne sofe su na tržištu od 70 do 150 cm, dvostruke tj. spavači modeli od 150 cm ili više, ili trostruke sofe s krevetom od 2 metra.

Prilikom odabira sofe na razvlačenje po veličini, važno je obratiti pozornost na udobnost i veličinu same sofe. Ali I na mehanizam same fotelje.

Za veliki dnevni boravak, odabir sofe je mnogo lakši. Preporučljivo je razmotriti Koliko će ljudi sjediti na sofi, jer ako uzmete malu fotelju, ne možete posjedati 7 vaših prijatelja. Za one koji vole okupljanja, komuniciranja s velikom obitelji, kutna sofa velikih dimenzija će Vam bolje odgovarati. 

 

Ako kupujete sofu za malu prostoriju, onda nemate mogućnost birati vecu sofu, jer onda ne biste imali prostora za hodanje. Poželjno je pripremiti plan sobe s novom sofom i njezinim mjerilima. U slučaju da pogriješite, možete doci do neugodne situacije gdje ce vam sofa zauzeti vise prostora nego što ste planirali.

U ovom slučaju se preporučuje staviti malu kutnu sofu u malu prostoriju. 

Imajte na umu

Veličina sofe je vrlo problematična, i najbitnija kod biranja prave sofe za Vas. Ukoliko ne znate ili ne možete pronaći prave mjere za Vašu garnituru, za Vas imamo namještaj koji možemo prilagoditi prema Vašim mjerama. 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook