Prethodni članak
Sljedeći članak

Herak: Radoboj je naš prioritet

Mario Herak, kandidat HDZ – a za načelnika Općine Radoboj

‘Imam 32 godine i živim u Gornjoj Šemnici. Osnovnu školu pohađao sam u Gornjoj Šemnici te više razrede u Radoboju, a nakon osnovne škole upisao se u Srednju školu Krapina - prirodoslovno matematička gimnazija. Diplomirao sam na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju – specijalizacija graditeljstvo Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu. Zaposlen sam u privatnoj firmi te obavljam poslove stručnog nadzora , odnosno projektiranja. Odlučio sam se kandidirati kako bi svoje dosadašnje iskustvo prenio mještanima, te na taj način kroz razne projekte omogućio bolji i kvalitetniji život stanovnicima općine Radoboj.

Ono što je više nego potrebno u Radoboju je starački dom. Imamo puno starijih osoba kojima treba pomoći i omogućiti kvalitetnu skrb. Također, potrebno im je omogućiti i dnevni boravak, kako bi se mogli međusobno družiti, te provesti starost u najboljim mogućim uvjetima. Nažalost, unatoč brojnim pitanjima upućenim na sjednicama vijeća do današnjeg dana nije se riješilo pitanje fekalne odvodnje. Također, nužno je potrebna aktivacija industrijske zone Brod, mnogo je novaca uloženo, a nažalost do današnjeg dana nemamo ništa od nje. Pošto sam iz Gornje Šemnice, ne smijem zaboraviti energetsku obnovu vatrogasnog doma u Gornjoj Šemnici. Sve ove godine su nažalost zaboravili na njega. Imam puno planova i treba se primiti posla.

Pošto dolazim iz privatnog sektora, tijekom desetogodišnjeg radnog staža rukovodio sam mnogim velikim gradilištima, a također sam i direktor projektnog ureda. Smatram da dosadašnjim iskustvom mogu učiniti više za svoj kraj. Naročito želim iskoristiti svaku mogućnost dobivanja novaca iz europskih fondova. Izuzetno sam predan poslu kojeg radim. Mislim da svojom pozitivnom energijom i željom mogu omogućiti svojim mještanima bolji život uz svoj stopostotni angažman oko realizacije i ostvarivanja raznih projekata.

Nakon što postanem načelnik prvo ću omogućiti mladim obiteljima sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju kuća, kako bi lakše aplicirali na APN kredite. Paralelno s tim krenut ću s izradom projektne dokumentacije za starački dom. Glavne smjernice mojeg programa su pronatalitetna politika, poticanje gospodarstva, razvoj komunalne infrastrukture s ciljem osnivanja komunalnog društva kada se omoguće uvjeti, pomoć starijim osobama, OPG-ovima omogućiti pomoć kod prijave na razne natječaje, besplatan vrtić, izgradnja manjih dječjih igrališta, te poticanje izgradnje kuća za odmor kako bi i ostali građani koji nisu s našeg područja mogli uživati u prekrasnoj prirodi kojom smo okruženi.

Smatram kako je vrijeme za pozitivne promjene, te pozivam sve da izađu na izbore, poštuju epidemiološke mjere i daju mi priliku da ostvarim svoje planove za boljitak mojih mještana, poručuje Mario Herak.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook