Prethodni članak
Sljedeći članak

Elegantne muške cipele za svakodnevne i posebne prilike

Mnoge žene tvrde da prilikom upoznavanja muškarca prvo primijete njegove cipele. Stil, njegovanost i čistoća cipela govore puno više o osobi od ostalih detalja garderobe i imidža općenito. Stoga zadatak odabira pravih cipela postaje vrlo važan. A kada je o tome riječ, vrijedi razumjeti vrste i namjene obuće. Što je u modi? Danas su moderne cipele pojednostavljene, a debeli potplati su prošlost. Elegantne muške cipele trebaju imati tanak potplat i elegantan izgled.

Klasične crne cipele

Ova se opcija smatra univerzalnom i trebala bi biti dio garderobe svakog muškarca. Ove cipele možete nositi i uz odijelo i uz traperice. Crne cipele su tipične elegantne muške cipele prikladne za svakodnevno nošenje i svečane prilike. Glavna prednost je da na ovim cipelama nema nepotrebnih detalja. Najčešći model su takozvane Derby cipele od glatke kože. Nemojte misliti da klasika ne znači raznolikost. Najformalnija verzija tradicionalnih cipela su Oxford cipele. Njihova silueta je savršena za poslovne prigode, a manje je prikladna za neformalne sastanke. Obavezan su odabir uz smoking, frak ili tradicionalno odijelo. Ovi modeli dostupni su u crnoj ili smeđoj boji od lakirane i glatke kože bez perforacije. Najčešće se ove cipele nose uz hlače od odijela, ali ne i uz traperice. Ovdje ćemo spomenuti i klasične crne čizme koje su nezaobilazan dio muške zimske garderobe. Odlučite se za visoke gležnjače, crne ili tamno smeđe čizme te u njih ugurajte hlače za ležernu, oštriju estetiku. Također možete navući hlače preko vrha čizama za konzervativniji izgled. Uložite u kvalitetan par i trajat će vam godinama.

I tenisice mogu biti posebne

Tenisice volimo baš zato jer ih možemo navući za bilo koju priliku. No to ne znači da u tenisicama ne možete zablistati na spoju, poslovnom sastanku ili u nekoj drugoj prigodi. Par udobnih, ali elegantnih tenisica su jedna od najboljih investicija za mušku garderobu. Iako su tenisice dizajnirane da se u njima osjećate dobro, svejedno ne trebate žrtvovati i dobar izgled. Ako želite ležerniji izgled, ne možete zaobići jednostavne bijele niske tenisice. Savršene su u kombinaciji sa praktički bilo čime, pogotovo u kombinaciji s crnim trapericama. Minimalistički par bijelih tenisica fantastičan je u dočaravanju ležernog, ali urednog izgleda kada su čizme ili klasične cipele jednostavno previše.

Mogu li se tenisice kombinirati s odijelom?

Naravno, tenisice svakako možete nositi uz odijelo! Doduše, morate izabrati prave tenisice za pravo odijelo. Inače će izgledati čudno i odvraćati pozornost od vašeg stila. Boja vaših tenisica morat će nadopuniti boju odijela koje nosite. Ako je vaše odijelo svijetlo ili pastelno, onda se možete izvući s tenisicama koje nisu neutralne boje. Općenito pravilo za uparivanje odijela s tenisicama je da uz tamnije odijelo idu i tamnije tenisice. Tako, na primjer, ako imate crno ili tamno sivo odijelo, držite se tenisica crne boje. Ako nosite tamnoplava ili srednje siva odijela, možete obući crne, tamnocrvene ili smeđe tenisice. Opet, ovdje se radi o balansu i sprečavanju da vaše tenisice ne odvlače pažnju od cjelokupnog izgleda. Ako nosite svijetla odijela, imate dvije mogućnosti. Istaknite se kontrastnom bojom ili nosite tenisice svjetlije boje za suptilniji izgled.

Opremite se obućom za svaku prigodu u trgovinama  CCC  u kojima vas već čekaju brojni modeli po najnovijim modnim trendovima. Razgledajte ponudu i obavite svoju kupovinu online ili u trgovini, odabir je vaš. U svakom slučaju nećete biti razočarani izborom koji ćete naći pred sobom.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook