Prethodni članak
Sljedeći članak

Dođite 11. rujna na Dan otvorenih vrata Vetropack Straže

Proteklih 25 godina obilježila su velika ulaganja u obrazovanje ljudi, procese i tehnologiju, što nas je dovelo do Vetropack Straže kakva je danas – moderna i s jasno izraženom društvenom odgovornošću

Priča o proizvodnji staklene ambalaže u Humu na Sutli započela je prije 161 godine, a jedan od najvažnijih događaja u njezinoj povijesti svakako je ulazak u švicarsku Vetropack grupu 1996. godine.

Proteklih 25 godina obilježila su velika ulaganja u obrazovanje ljudi, procese i tehnologiju, što nas je dovelo do Vetropack Straže kakva je danas – moderna i s jasno izraženom društvenom odgovornošću.

U godini u kojoj obilježavamo 25 godina od integracije u Vetropack grupu, pozivamo sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata u subotu, 11. rujna 2021. s početkom u 10.00 sati.

Program Dana otvorenih vrata:
9.30 – 10.00 okupljanje gostiju uz nastup Limene glazbe Straža
10.00 – 10.45 kulturno-umjetnički program
10.45 – 14.00 obilazak tvornice, ručak i druženje uz Barbaru i Rajka Suhodolčana

Za dolazak na događanje obvezna je COVID digitalna potvrda, osim za djecu do 12 godina u pratnji odrasle osobe s potvrdom.

O integraciji humske tvornice stakla u Vetropack grupu

Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, situacija u Hrvatskoj, pa tako i ondašnjoj Straži bila je zabrinjavajuća i neizvjesna. No, tadašnje rukovodstvo Straže prepoznalo je priliku za opstanak u pronalaženju strateškog partnera.
Nakon dvije godine uspješne poslovne suradnje, tvornica je 1996. godine postala dio Vetropack grupe u većinskom vlasništvu obitelji Cornaz.

Vetropack je u ono doba bio aktivan samo u Švicarskoj, Austriji i Češkoj Republici i akvizicija Straže bila je dobra prilika za proširenje u jugoistočnoj Europi.
Nakon prvih 4 – 5 godina koje su protekle u znaku velikih promjena, Vetropack Straža se kontinuirano razvija i danas možemo čak reći da u mnogim područjima prednjači u Grupi. Ono što je najvažnije za uspjeh ove priče su odani i vrijedni zaposlenici svih generacija koji su bili spremni učiti, razvijati se i usavršavati se.
Vetropack Straža postala je jedan od najvažnijih stupova Grupe i ima sve što je potrebno za dugoročni uspjeh: motivirane zaposlenike, lojalnost, strast za proizvodnju stakla i sve to već više od 160 godina.

U veljači ove godine, završili smo najskuplji i najkompleksniji remont peći u našoj povijesti u sklopu kojeg smo postavili dodatnu proizvodnu liniju. Ovim projektom povećali smo cjelokupni kapacitet tvornice za 15 posto i godišnje možemo proizvesti gotovo 960 tona stakla dnevno.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook