Prethodni članak
Sljedeći članak

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice uspješno provodi projekt osnaživanja osoba s invaliditetom za boravak u prirodi

U Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice uspješno je nastavljena realizacija aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta INclusive Outdoors for Disabled (Empowerment of disabled for aktivities in nature).

Radi se o projektu koji traje od ožujka 2023. do veljače 2024., a glavni cilj mu je osnaživanje osoba s invaliditetom za boravak u prirodi. Nositelj projekta je Zavod Uvid Rogaška Slatina, a partneri Ljudska univerza Rogaška Slatina (LURS) i Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice (COOKT).

-U proteklom razdoblju učenici našeg Centra bili su na terapijskom jahanju na ranču Moj prijatelj na otoku Krku, imali radionicu nordijskog hodanja, a posebno ih je razveselio posjet Rogaškoj Slatini prilikom kojeg su imali mogućnost isprobati bicikle  Vaan Raam namijenjene osobama s invaliditetom – kažu iz Centra.

Također, u listopadu su ugostili prijatelje iz Slovenije (Zavod Uvid Rogaška Slatina i udruga Sožitje) te izveli planirane radionice u našem Centru.

U narednom razdoblju dio sredstava još će biti uložen u opremanje senzornih pomagala u parku Centra.

-Posebno nas veseli što je u planu  i postavljanje komunikacijske ploče u parku Centra kao način potpomognute komunikacije osobama s teškoćama u razvoju. To će biti prva takva ploča na području Krapinsko- zagorske županije, a uvjereni smo da će u velikoj mjeri olakšati svakodnevno korištenje sprava i pomagala u parku svim polaznicima našeg Centra – kažu iz Centra.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook