Prethodni članak
Sljedeći članak

1. srpnja obilježava se Međunarodni dan zadruga

Dobro došli na Festival zadružnih proizvoda

1. srpnja obilježava se Međunarodni dan zadruga. Toga dana u cijelom se svijetu organiziraju razne promidžbene manifestacije, savjetovanja, okrugli stolovi, festivali,  konferencije, a u Hrvatskoj manifestacija (event) Festival zadružnih proizvoda.

Slijedom poruka i smjernica  ICA-e, Međunarodne zadružne asocijacijeMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u ponedjeljak 1. srpnja organizira Festival zadružnih proizvoda. Svečano otvaranje Festivala bit će u 10 sati,  na zagrebačkom Cvjetnom Trgu (tj.  na Trgu Petra Preradovića).  

Cilj događaja je obilježavanje Međunarodnog dana zadruga, a ima za primarnu misiju povećati svijest o zadrugarstvu, širiti spoznaje i znanja, te prednosti o zadružnom načinu poslovanja, a posebno uključiti sve dionike zadružnog poduzetništva , kako bi javnost upoznali   s pozitivnim primjerima zadruga kao modelom za rješavanje određenih problema i stvaranja povoljnijeg okruženja za razvoj zadrugarstva i zadružnog poduzetništva kao vitalnog u opstojnosti hrvatskog gospodarstva i kao oblika udruživanja koji bi bio prepoznat kao „biznis I snaga  budućnosti“.

Stoga je i tema (slogan) ovogodišnjeg Festivala: Zadruge-snaga budućnosti.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Festival zadružnih proizvoda organizira u sinergiji sa Zadružnim savezom Dalmacije i Hrvatskim poljoprivrednim zadružnim savezom, zadrugama i zadrugarima.

Dvije pagode (natkriveni štand) u središtu Cvjetnog trga rezervirani su za Zadružni savez Dalmacije i Hrvatski poljoprivredni zadružni savez - za dva najveća zadružna Saveza u Lijepoj Našoj.

Hrvatski poljoprivredni zadružni savez prezentirati će svoje najuspješnije i najbolje zadruge i njihove proizvode, poput PZ “Ivanec”, PZ “Čakovec”, PZ “Plešivica” i još mnoge eminentne zadruge,  sa stogodišnjom tradicijom i  njihove delicije.

Zadružni savez Dalmacije, predvođen predsjednikom ZSD-a Lordanom Ljubenkovom, u svojoj će pagodi prezentirati ugledne zadruge sa područja Dalmacije sa stoljetnom tradicijom te proizvode najuspješnijih zadruga,  s oznakom vrhunski hrvatski proizvod, nagrađivane u Lijepoj Našoj te izvan naših granica. Također će biti organizirana degustacija i kušanje vrhunskih vina, pršuta, delikatesnih sireva i dalmatinskih tradicionalnih delicija.

Slavonske autohtone zadružne proizvode i  delicije u pagodi  identične veličine (na istom mjestu kao prošle godine) prezentirati će braniteljska zadruga “Donji Grad”, koja će predstaviti Slavonske proizvode vrijednih zadružnih ruku, poput slavonskog kulena - brandiranog u svijetu s oznakama vrhunske kvalitetete, potom tradicionalno obrađene i sušene šunke i druge mesne delicije kao i brand domaćih čvaraka, a vrijedne ruke slavonskih zadrugarki predstaviti će domaće slavonske kolače . Tu je I BZ “Darđanka”, koja će na licu mjesta nazočnima pokazati izradu tradicionalnih kolača , te domaćih marmelada I slatkih delicija. U sklopu pagoda BZ Donji Grad biti će nam predstavljeni I tradicionalni rukom rađeni slavonski umjetnički predmeti rađeni od slavonskog hrasta.

Kao i  svake godine, jedna je pagoda  pripala Ivanu Božiću, dioniku društvenog poduzetništva u nas i radno-socijalnoj zadruzi “HUMANANOVA”, sa sjedištem u  Čakovcu, koja se brendirala po proizvodnji dizajnerske unikatne odjeće od recikliranog materijala I tako postala brandom ne samo u Hrvatskoj , već i diljem Europe .

Na jednoj će pagodi biti i renomirana Hrvatska udruga učeničkih zadruga, koja objedinjava preko 300 učeničkih zadruga, a na ove godine na Festivalu će proizvode prezentirati  vrijedne ruke malih zadrugara budućih poduzetnika.

Vizija i misija Festivala je pokriti širok spektar zadruga i pokazati bogatstvo i snagu zadružnog poduzetništva. Jednako tako cilj Festivala je tijekom cjelodnevnih aktivnosti pokazati što više aktivnosti Ministarstva pa će se na MINGO pagodi prezentirati promidžbene aktivnosti i promo spotovi kako bi svim sudionicima i zainteresiranima pomogli da zajedno ostvarimo svoj zadružni san.

Dobro došli!

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A4 između čvora BREZNIČKI HUM i čvora NOVI MAROF. Molimo korisnike za dodatan oprez. Prometna nesreća na riječkoj obilaznici (A7) u tunelu KATARINA u smjeru GP Rupa, vozi se jednim trakom usporeno u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program