Prethodni članak
Sljedeći članak

Šesta manifestacija Babičini kolači u Đurmancu

Babičini kolači tradicionalno se održavaju već šestu godinu, od 2007. kad je natjecanje startalo u Humu na Sutli, a 6. Babičini kolači 2012. održat će se u Đurmancu.


Autor fotografija Igor Ivanović

Babičini kolači manifestacija je Krapinsko-zagorske županije i natjecanje zagorskih babica (baka) u pripremanju kolača po tradicionalnim receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

Krapinsko-zagorska županija je Babičine kolače kao jedinstvenu gastronomsku i turističku manifestaciju te natjecanje zaštitila i njom promovira vrijednost žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture svoje regije, gradova i općina. Pobjednica natjecanje za iduću godinu dovodi u svoj kraj tako da se Babičini kolače svake godine održavaju u drugom dijelu Zagorja.

Babičini kolači tradicionalno se održavaju već šestu godinu, od 2007. kad je natjecanje startalo u Humu na Sutli, a 6. Babičini kolači 2012. održat će se u Đurmancu.

Dosadašnje pobjednice:

Babičini kolači 2011., Radoboj: Mira Smiljanec iz Đurmanca
Babičini kolači 2010., Hum na Sutli: Manda Kogaj iz Radoboja
Babičini kolači 2009., Sveti Križ Začretje: Dijana Tepeš iz Huma na Sutli
Babičini kolači 2008., Pregrada: Marija Žabojec iz Svetog Križa Začretje
Babičini kolači 2007., Hum na Sutli: Slavica Reiner iz Pregrade

Svake se godine tiska i knjiga recepata Babičini kolači u kojoj su skupljeni recepti svih slastica natjecateljica te godine i budući ih se natječe oko 40-tak, ta kuharica zagorskih slastica jedna je od danas najtraženijih među sladokuscima.

Knjigu recepata sa prošlogodišnje pete manifestacije Babičinih kolača koja je održana u Radoboju možete naći u svim knjižarama Profila Megastore.

Detaljnije informacija o Šestoj manifestacija Babičini kolači u Đurmancu možete pronaći u facebock grupi Babičini kolači

Još članaka iz "Recepti"

Facebook