Prethodni članak
Sljedeći članak

POBJEDNIK ŠTRUKLIJADE: Evo gdje se peku najbolji zagorski štrukli!

Među 18 natjecatelja iz čitavog Zagorja, ocjenjivači sud na današnjoj Štruklijadi izabrao je one najbolje. Među tri prvoplasirana uzorka, našli su se i štrukli jedne zagorske bolnice.


Poznati proizvođači zagorskih mlinaca, tvrtka Zebrano iz Brestovca Orehovičkog, pobjednici su ovogodišnje Štruklijade, koja se danas održala osmu godinu za redom.

Njihove štrukle ocjenjivački žiri kojeg su činili Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i etablirani zagorski kuhar Slavko Večerić, ocijenili su najboljima, a samo za jedan bod slabije su ocijenjeni drugoplasirani štrukli zabočke slastičarnice „Tri užitka“.

Iako se često znaju čuti pritužbe na mnoge bolničke kuhinje, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice pacijenti i posjetititelji se zasigurno neće žaliti na zagorske štrukle. Naime, štrukli njihovih kuhara na današnjoj su Štruklijadi osvojili treće mjesto, među 18 natjecatelja među kojima su bili brojni renomirani zagorski restorani i hoteli.

Ova popularna gastro-turistička manifestacija i ove je godine privukla preko tisuću posjetitelja, koji su u kupališnom centru Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama mogli uživati u brojnim autohtonim zagorskim delicijama.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook