Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednica Babičinih kolača ispekla kruh za Zagorski list

Nadu Tučkar posjetili smo u njenom domu u Donjoj Stubici gdje je s nama podijelila neke od svojih recepata ali i dojmove s Babičinih kolača


Ova pobjeda mi je ''točka na i'', to sam si željela i to mi se ostvarilo - otkrila nam je 60 – godišnja Donjostubičanka Nada Tučkar, koju smo, nakon pobjede na Babičinim kolačima, posjetili u njenom domu u Donjoj Stubici, gdje nam je ispričala kako je oduševljena natjecanjem, a pobjeda joj je tim više važnija, jer je to bilo tek drugi puta da je sudjelovala na ovoj manifestaciji. Unatoč tome, izgleda da je presudio ''staž'' koji je stekla sudjelujući na raznim manifestacijama o našoj županiji, ali i izvan nje, gdje je uvijek ostvarivala dobre rezultate.

Širok spektar recepata s kojima iznenađuje žiri na natjecanjima, naslijedila je od svoje strine, koja je u svoje vrijeme bila kuharica u selu koja je kuhala i pekla kolače za svadbe, a Nada je uz nju učila pripremati najfinije slastice. – Najvažnije mi je da ne zgine kaj od starine i da se ne zaborave starinski recepti, koje i dalje prenosim na svoje kćeri i unučice – rekla je Nada. Prilikom našeg posjeta, iznenadila nas je kruhom od domaćeg bijelog kukuruznog brašna koji je ispekla posebno za Zagorski list, a što nam je još ispričala o svojim receptima i što najradije kuha, pročitajte u sljedećem broju Zagorskog lista.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook