Prethodni članak
Sljedeći članak

U drugoj je polovici prošle godine Općina Radoboj ostvarila 4,1 milijun kuna prihoda

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Radoboja načelnik Anđelko Topolovec podnio je izvješće za drugu polovicu 2017. godine


U drugoj polovici 2017. godine Općina Radoboj ostvarila je prihode u iznosu od 4,1 milijuna kuna, a rashode u iznosu od 3,6 milijuna kuna. Ukupni izvršeni rashodi za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca iznose 7 milijuna kuna ili 90,6 % planiranih, istaknuo je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Radoboja načelnik Anđelko Toplovec, podnoseći izvješće za drugu polovicu prošle godine.

Projektni prijedlozi

Načelnik je ovom prilikom izdvojio najznačajnije poslove, među kojima i prijavu projektnih prijedloga na natječaje ministarstava i fondova. Valja izdvojiti projektne prijedloge „RADBOA, priča flore i faune, rudarstva i fosila“ u iznosu od 249.125 kuna te „Svjetlovodna distribucijska mreža nove generacije“ u iznosu od 247.291 kune za financiranje iz ESI fondova. Na natječaj Ministarstva turizma prijavljeni su projektni prijedlozi „Uređenje Hiže vinove loze“ u iznosu 2.2 milijuna kuna i „Uređenje Hiže zagorski štruklji“ u iznosu od 2 milijuna kuna.

Na natječaj INTERREG Slo-Hrv prijavljen je projektni prijedlog „RetroTour“ u vrijednosti od 52.922 eura; na natječaj raspisan od strane organizacije Kreativna Europa prijavljen je projektni prijedlog „Mine in Mind“ u vrijednosti od 22.235 eura; na javni natječaj Europskog socijalnog fonda - Učinkoviti ljudski potencijali – Umjetnost i kultura 54+ prijavljen je projektni prijedlog „Pinklec kulture-očuvanje tradicionalne radobojske baštine kroz interakciju starijih osoba „ u vrijednosti od 281.141 kn. Prijavljeni su i projektni prijedlozi na natječaje Ministarstva kulture - Konzervatorsko - restauracijski radovi na metalnim predmetima (15.070 kn), Izgradnja Hiže vinove loze, Izgradnja Hiže zagorski štruklji, Muzejsko-pedagoške radionice (15.000 kn), Noć muzeja, Međunarodni dan muzeja EMA2018 (55.000 kn), Radobojska ljetna događanja (67.500 kn), Muzejsko-edukativna igrica (195.000 kn), Nabava glazbenih instrumenata (20.000 kn), te nabava dijelova svečanih uniforma (25.000 kn).

Suradnja sa Županijom

Osim većih projekata, načelnik je izdvojio i suradnju s Krapinsko – zagorskom županijom. - Uplaćeno je 19 tisuća kuna za podmirenje troškova ogrijeva, 7 tisuća za sanaciju divljih odlagališta otpada, 3.980 kuna za sufinanciranje redovitog programa male škole, 50 tisuća kuna za održavanje nerazvrstanih cesta i komunalnog standarda, 5 tisuća za održavanje manifestacije Noć muzeja i Dani otvorenih vrata muzeja, 17.500 kuna za radove na klizištima te 15 tisuća za pomoć kod sanacije stambenih objekata na klizištu Švaljki, 50 tisuća kuna za proširenje dijela javne rasvjete, 100 tisuća za rekonstrukciju vodoopskrbnih objekata te 10 tisuća kuna kuna za izgradnju eko otoka – izdvojio je načelnik Topolovec.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, između tunela Svet...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program