Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedan bogat aktivnostima i manifestacijama u Radoboju


Prošlog tjedna u Radoboju se održalo niz aktivnosti i događanja. Nakon proslave  dana Općine Radoboj nastavile su se daljnje aktivnosti uz posjete i radionice u Muzeju Radboa, radionica izrade mirišljavih sapuna u organizaciji Društva Naša djeca Radoboj, manifestacija obilježavanja  i proslave  Martinja u podne u organizaciji Općine Radoboj, radionica „Art and wine“ Savjeta mladih Općine Radoboj i gosti, planinari iz PD Kamenjak Rijeka.

Muzej Radboa u srijedu, 9. studenog, posjetili su učenici iz raznih škola diljem Hrvatskog zagorja, a učenici OŠ Oroslavje sudjelovali su u dvije muzejske radionice vezane za arheološki i geološki muzejski postav. Uz veliki interes za sudjelovanje u svim zadanim aktivnosti  također su se družili i sa stručnjacima iz Javne ustanove Zagorje zeleno stječući tako znanja uz povijest Radoboja i o bogatstvima prirodnih znamenitosti radobojskog kraja.

U petak, 11. studenog  Društvo Naša djeca Radoboj u sklopu projekta „Mali vrt za velike promjene“ održao je zanimljivu dječju radionicu izrade mirišljavih sapuna od začinskog bilja. Pod vodstvom Maje Potočki, profesorice kemije , napravljeno je puno sapuna koje su djeca nosila kući, a višak će DND Radoboj donirati.

U subotu je održana jedna od najvećih zagorskih proslava, proslava Martinja u Radoboju, s početkom u 12:00 h. Ova prva Radobojska proslava Martinja održala se u Hiži zagorskih štruklji. Hiža štrukljov bila je puna posjetitelja među kojima su bili i članovi udruge umirovljenika „Radobojsko srce 65+“. Martinjsku ceremoniju i krštenje mošta  vodio je vinski biskup Branko Bolfek.  Za okupljene pripremljena je bogata okrijepa uz dobru glazbu i zabavu za koju je bio zaslužan Kontra bend. Zabava i veselje trajalo je do kasnih popodnevnih sati.

Povodom proslave Martinja  isti dan, u subotu, s početkom u 16:00 h u Hiži vinove loze i u Centru za posjetitelje održala se također po prvi put u Radoboju „Wine and art“ radionica. Za veliki broj polaznica radionice, pripremljena je u Hiži vinove loze prezentacija ovog Interpretacijskog centra obogaćenog VR naočalama čiju su vinsku projekciju pogledale sve polaznice. Također je za njih pripremljena i degustacija nekoliko vrsta vina Radobojskih OPG-ova pod stručnim vodstvom sommeliera Gorana Rihtara.

Nakon degustacije, polaznice su prionule na onaj kreativni dio, akvarel  tehnikom stvarale su svoja umjetnička djela vinske tematike. Voditeljica „Art and wine“ radionice Martina Zaplatić, učiteljica likovne kulture , polaznicama je pokazala  tehnike  bojanja  akvarelom koje su pod njezinom stručnim vodstvo napravile predivne umjetničke radove. Goste, planinare svakog vikenda ima HPD Radoboj koje je u subote  posjetio PD Kamenjak iz Rijeke. Pohodom na Strahinjčicu obilježili su posjet Radoboju i već sljedeći dan krenuli na Ivančicu.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook