Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Udruga hrvatskih branitelja Radoboj

Glavni inicijator osnivanja je Mladen Ptičar


U subotu, 23.lipnja u prostorijama DVD Gornja Šemnica osnovana je udruga koja okuplja sve branitelje s područja Radoboja i šire pod nazivom "Udruga hrvatskih branitelja Radoboj".

Skupštinu je vodio Mladen Ptičar, glavni inicijator osnivanja, a na samom početku uz prisutnost 20 članova udruge, razložio je osnovnu koncepciju udruge , kao što je to da će udruga okupljati sve branitelje bez obzira na postrojbu i vrijeme sudjelovanja u Domovinskom ratu što će pridonijeti većem zajedništvu branitelja. Također , jedna od noviteta je da skupština ne bira predsjednika udruge nego ga bira Vijeće branitelja čiji članovi su predstavnici svih vojnih postrojbi u kojima su bili Radobojski branitelji.
Nakon što je donesena odluka o osnivanju udruge i prihvaćen statut udruge, skupština je izabrala tijela : Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti.

Kako nalaže statut udruge, Vijeće branitelja je između sebe biralo dužnosnike udruge. Tako je za predsjednika izabran Josip Novački, za dopredsjednika Dražen Biškup, za tajnika Miljenko Šaško i za rizničara Zdravko Mikša.

Za članove nadzornog odbora su izabrani Zlatko Poljak, Antun Herak i Dragutin Žun. Za članove Suda časti su izabrani Mijo Cigula, Davor Miljan i Ivan Sajko. Također, sukladno statutu, skupština je izabrala Vladimira Košutić za likvidatora udruge.

Na kraju su predstavljeni i temeljni ciljevi odnosno okvirni plan rada udruge, između ostaloga promicanje Domovinskog rata, očuvanje digniteta Domovinskog rata i digniteta branitelja, obilježavanje sjećanja na stradalnike Domovinskog rata, sudjelovanje, zaštita i pružanje pomoći svim braniteljima (ne samo članovima udruge), također kao jedna od ciljeva planira se postavljanje spomen ploče na javnom i primjerenom mjestu za poginule branitelje iz Radoboja.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 238.km između čvorova SLAVONSKI BROD ISTOK i SREDANCI u smjeru Lipovca vozi se jednim prometnim trakom, kroz odmorište Sredanci. Pojačan je promet na važnijim cestama osobito na autocesta...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program