Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku sanacija velikih klizišta na pregradskom području


Tijekom prošlog tjedna započela je sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti prema Kunagori P-39 (Ž2151-Pregrada Vrhi -Kunagora] te na Vinagori, na nerazvrstanoj cesti 7.1. (V8 - Odvojak I - Vnučeci - Žnidarci - V1).

Riječ o klizištima za čiju je sanaciju Grad Pregrada ostvario sufinanciranje sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije u iznosu od 557,4 tisuća eura prijavom na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Podsjećamo, navedenim sredstvima prošle je godine sanirano klizište u Goričkoj ulici, a uz dva spomenuta klizišta, sanirat će se još tri, uz nerazvrstane ceste u Pregradi prema Plemenšćini - P-56 (P12, P41 - Odvojak Mrkusi(Fija) - Premrli - spoj Plemenšćina - Pl9, Pl16, u Svetojurskom Vrhu - B-4.1 (B4 - Odvojak I - Leskovar – Kujač) i u Plemenšćini -Pl-2 (Ž2096 - Golčeci-Leskovari-Cesarci-Tepeši - Pl9).

Za izvođenje radova proveden je postupak javne nabave, a s obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u pet grupa. Izvođač radova na sanaciji klizišta u Pregradi, Plemenšćini i Vinagori je Kuna-gora zanatska zadruga, dok će Fracasso Production d.o.o. iz Rijeke izvoditi sanaciju klizišta u Svetojurskom Vrhu. Vrijednost ugovorenih radova je 399.907,89 eura bez PDV-a, odnosno 499.884,87 eura s PDV-om.

- Molimo građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova. Uz ovih šest klizišta, sanirat će se i sedam drugih, za koje je Grad Pregrada ostvario sredstva na javnom pozivu Krapinsko-zagorske županije, a koja se također sufinanciraju iz Fonda solidarnosti EU, i to u iznosu 590,6 tisuća eura. Za navedena klizišta završio je proces javne nabave te se očekuje potpisivanje ugovora s izabranim izvođačima radova - kažu u Gradu Pregradi. 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook