Prethodni članak
Sljedeći članak

U Pregradi održan sastanak dječjih gradonačelnika i načelnika iz cijele županije

Drago mi je da su djeca već u tako ranoj dobi uključena i zainteresirana za sve sfere lokalne zajednice te kritički promišljaju o promjenama koje su potrebne kako bi nam svima život bio bolji - rekao je gradonačelnik Vešligaj


U Osnovnoj školi Janka Leskovara Pregrada održan je sastanak s dječjim gradonačelnicima/ama i načelnicima/ama. Na njemu su sudjelovali dječja vijećnica Općine Bedekovčina Marta Mutak, kumrovečki dječji načelnik Fran Županić, dječja načelnica Marije Bistrice Sandrin Kušić, tuheljska bivša dječja načelnica Anja Petrinec i novi načelnik Mihael Ban, dječji načelnik u Zagorskim Selima Marko Zgorelec, načelnica Općine Sveti Križ Začretje Tihana Vorih, zabočka dječja gradonačelnica Dora Vranić, krapinska dječja gradonačelnica Maša Margarin te zamjenica pregradske dječje gradonačelnice Ana Šantek koja je uz pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martinu Gregurović Šanjug vodila sastanak.

Sastanku su nazočili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te predstavnici jedinica lokalnih samouprava u kojima djeluju dječji gradonačelnici i načelnici, kao i predstavnici društava Naša djeca s područja županije.Gradonačelnik Marko Vešligaj prisutne je upoznao o tome na koji način Pregrada brine o djeci, istaknuvši kako se kroz Dječje gradsko vijeće stavlja naglasak na uključivanje djece te se osigurava da se čuje njihov glas u donošenju odluka i prijedloga koje su važne za dobar život svih građana i građanki.

- Upravo je naše DGV iniciralo rekonstrukciju igrališta Kuna-park, koje će se urediti u sljedećoj godini, ali i rekonstrukciju državne ceste DC507 kroz Benkovo uz područnu školu, za koju smo dobili obećanje Vlade RH na sjednici u Krapini. Drago mi je da su djeca već u tako ranoj dobi uključena i zainteresirana za sve sfere lokalne zajednice te kritički promišljaju o promjenama koje su potrebne kako bi nam svima život bio bolji - rekao je gradonačelnik.

Predsjednica pregradskog Dječjeg gradskog vijeća Ela Leskovar dala je svoje viđenje što se za djecu čini u Pregradi te što bi se, po mišljenju djece, još trebalo učiniti. Na sastanku su dječji gradonačelnici i načelnici izabrali projekte koji će se financirati u okviru Javnog poziva za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun KZŽ za 2020. godinu, među kojima se nalazi i projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade pod nazivom „Nasilje preskoči, u nove ormariće uskoči“ , kojim žele zamijeniti dotrajale garderobne ormariće za učenike petih razreda.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Oprez je potreban: -zbog požara na vozilu na autocesti A1 na 460. km između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, -zbog životinje (uočena je srna) na autocesti A4 Goričan-Zagreb na 72. km između čvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program