Prethodni članak
Sljedeći članak

PREGRADA: Izrađen nacrt prijedloga Gradskog programa za mlade 2021.-2025.

U internetsko savjetovanje može se uključiti svaki građanin Grada Pregrade ukoliko želi pogledati nacrt novog lokalnog programa za mlade te dati svoje prijedloge za njegovo poboljšanje


Grad Pregrada u suradnji s udrugom Pregrada.info, a uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade provodi projekt Za mlade u centru, Gradski program za mlade 2021.-2025.

Grad Pregrada već više od 13 godina kontinuirano provodi Program za mlade. Tako se godišnje provodilo nekoliko projekata iz različitih područja Programa, a to su podupiranje i promicanje neformalnog, izvaninstitucionalnog i cjeloživotnog obrazovanja mladih, unaprjeđenje perspektive za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih s područja grada i županije, stvaranje infrastrukture i institucionalnih uvjeta za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te kulturnih aktivnosti mladih, poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u društvenom i političkom životu grada te promoviranje i podupiranje zdravih stilova života mladih.

S obzirom da je dosadašnji gradski program za mlade pisan za razdoblje od 2015. do 2020. godine, potrebno je donijeti novi lokalni program, koji se, kao i prethodni, odnosi na poboljšanje života mladih u gradu te osigurava daljnji razvoj politike prema mladima. Suradnja svih dionika u cjelokupnom procesu od iznimne je važnosti jer potiče jačanje međusektorske suradnje, bolje otvorenosti Grada prema organizacijama civilnog društva, ali i jačanje suradnje među raznim dionicima koji se bave mladima.

Provedba ovoga programa kao temelja i okvira gradske politike za mlade temelji se na načelima podrške mladima u ispunjenju potencijala i aktivnom sudjelovanju u životu lokalne zajednice, partnerstva s udrugama mladih i mladima i drugim društvenim dionicima, participativnim pristupom koji obvezuje nositelje aktivnosti da u program uključe sve zainteresirane pojedince i organizacije mladih, ali i transparentnosti i odgovornosti nositelja gradske politike u ispunjavanju ciljeva ovog dokumenta. S obzirom na navedeno izrađen je Nacrt prijedloga Gradskog programa za mlade 2021.-2025.

Svoja mišljenja i očitovanja možete u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu Grad Pregrada, Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti, Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada ili na e-mail adresu: [email protected] zaključno do 3. prosinca 2020. godine. Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni prihvaćeni, ukomponirati u konačni prijedlog Gradskog programa za mlade 2021.-2025. koji će se proslijediti Gradskom vijeću Grada Pregrade na donošenje.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 na 11. km između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO. Molimo korisnike za dodatan oprez. Na brzoj cesti između Zaboka i Bedekovčine (DC14) opasnost je od životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program