Prethodni članak
Sljedeći članak

[NA RADOST NAJMLAĐIH] Dječje igralište Kuna-park ide u rekonstrukciju

Ukupna vrijednost projekta je 414.913,26 kn, a Grad Pregrada ostvario je maksimalni iznos potpore od 266.850,00 kuna


foto: kostel-grad.projekt.hr

Na radost najmlađih Pregračana i njihovih roditelja uskoro će se urediti dječje igralište Kuna-park. Naime, Grad Pregrada prijavio je krajem studenog 2018. godine projekt rekonstrukcije Kuna-parka Pregrada na natječaj Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla za tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Inicijativa za uređenje Kuna-parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a riječ je o igralištu koje kojemu gravitira veliki broj djece jer je smješteno između Dječjeg vrtića Naša radost i OŠ Janka Leskovara zbog čega je Grad Pregrada projekt procijenio prioritetnim. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu na Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ukupna vrijednost projekta je 414.913,26 kn, a Grad Pregrada ostvario je maksimalni iznos potpore od 266.850,00 kuna. „Gradu koji ponosno nosi titulu „Grad prijatelj djece“ investiranje u dječja igrališta predstavlja prioritet. Želimo našim najmlađima osigurati najbolje standarde, da dane provode u veselju i druženju, nesmetano se razvijajući i stvarajući prijateljstva“, izjavio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Radovi na uređenju Kuna-parka obuhvatit će pripremne, geodetske, zemljane i hortikulturalne radove te nabavu novih sprava za igru, koja će obradovati djecu, a uz to, postavit će se klupa za dojilje, stalak za bicikle te koševi za pseći izmet.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program