Prethodni članak
Sljedeći članak

LJETO U PREGRADI: Počinje sutra, a donosi vrlo bogat i zanimljiv program

Program Ljeta u Pregradi započinje završnim koncertom učenika Glazbene škole Pregrada koji će na otvorenoj pozornici na Trgu Gospe Kunagorske u ponedjeljak u 18 sati pokazati sve što su naučili prošle godine


Program Ljeta u Pregradi započinje završnim koncertom učenika Glazbene škole Pregrada koji će na otvorenoj pozornici na Trgu Gospe Kunagorske u ponedjeljak u 18 sati pokazati sve što su naučili prošle godine. Kulturni program nastavlja se i u srpnju pa nam tako već prvog dana u sedmom mjesecu u goste stiže Gfuk i po Zagorju i to s predstavom Ne daj se Njofra. U predstavi glume Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica Kirin i Mladen Čutura, autor teksta je Milan Grgić, a režiju potpisuje Zoran Mužić. Organizator događanja je Kulturno-umjetničko društvo Pregrada, podupire ga Grad Pregrada, a predstava će se održati u 20h na Trgu Gospe Kunagorske.

Već sljedećeg dana u Stipernici se održava tradicionalni kup dobrovoljnih vatrogasnih društava gdje će vatrogasci moći pokazati znanja stečena u obuci i vježbama. Događanje će se održati u popodnevnim satima, s početkom u 16 sati. KUD Pregrada nastavit će s kulturnim programom 8. srpnja kada će građane počastiti večernjim koncertom na otvorenom „La musica di notte“ na pozornici na Trgu Gospe Kunagorske. Nakon pauze zbog pandemije COVID-19, vraćaju se i Dani Kostela u kojima je nagasak na sportskim aktivnostima. Tako će se u subotu 27. kolovoza održavati natjecanja u beli, pikadu, badmintonu i gađanju zračnom puškom, dok je u večernjim satima predviđena dodjela medalja i zabavni program.

Kao i svake godine, u program Ljeta u Pregradi uključuju se i naše ustanove u kulturi Gradska knjižnica i Muzej grada Pregrade. Od 23. lipnja pa do 23. srpnja u galeriji Muzeja možete razgledati izložbu Kugler: Analiza baroknog portreta. Početak srpnja rezerviran je za dječji program pod nazivom „Muzej i Knjižnica pod kestenom“, u istom mjesecu održat će se i program Kreativna Pregrada uz Tomicu Kolara i Mariju Golubić. Program se nastavlja 19. kolovoza uz Seniore za baštinu, a 26. kolovoza Daniel Halužan održat će klavirski recital.
Svaki petak i subotu imate priliku naučiti koristiti teleskop i uživati u promatranju svemira.
Uz stručno vodstvo Antonija Kranjčeca, studenta pete godine nastavničkog smjera fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, od 21 sat do ponoći možete koristiti teleskop u Vrhima Pregradskim koji je nabavljen u sklopu projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade uz prethodnu najavu na broj 0997205673.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook