Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradovi i općine koje čine TZP Srce Zagorja kandidirat će se za titulu 'Europske regije sporta 2021'.

Izabrano novo vodstvo Sportske zajednice grada Pregrade


U utorak 4. veljače održana je izborna skupština Sportske zajednice grada Pregrade. Sportska zajednica danas broji ukupno 7 članica; NK Pregrada, ŽNK Pregrada, HPD Kunagora, ŠK Pregrada, TK Pregrada, ŠRD Pregrada i RUŽ Pregrada.Za predsjednika zajednice u novom mandatu izabran je predsjednik ŠK Pregrada, Damir Gorup, a za zamjenika predsjednika predsjednika TK Pregrada, Denis Burić. Novoizabrani predsjednik je tada predložio novi sastav Izvršnog odbora, koji čini po jedan predstavnik svake članice, a koji je Skupština jednoglasno prihvatila.

Nadalje je izabran i novi sastav Nadzornog odbora, a zatim je i Izvršni odbor donio odluku o imenovanju novog tajnika, Davora Roginu. Izbornoj Skupštini nazočio je i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je pohvalio rad zajednice, entuzijazam, aktivnosti i uspješnost rada svih udruga u sportu na području grada. Istaknuo je znatna ulaganja Grada u područje sporta u 2019. godini, ali najavio i još veća u 2020. godini. Od budućih projekata naglasio je izgradnju i uređenje teniskih terena, uređenje dječjih i sportskih igrališta na području grada, te istaknuo kako su jednako važna ulaganja u sportske objekte na čitavom području grada. Tako je istaknuo izgrađeno igralište na području Cigrovca u 2019. godini, ali i uređenje igrališta u Gorjakovu koje nas očekuje u 2020. godini. Gradonačelnik je najavio i kandidaturu za titulu „Europske regije sporta 2021.“, čije pripreme su već u tijeku, a koju će podnijeti svi gradovi i općine koje čine TZP Srce Zagorja. Navedenu titulu dodjeljuje ACES Europa, kao neprofitna udruga sa sjedištem u Bruxellesu svake godine. Osim navedene titule regije sporta dodjeljuju se priznanja Svjetske prijestolnice, Europske prijestolnice, otoka, zajednice i grada sporta. Dodjeljivanje ovih priznanja vrši se u skladu s načelima odgovornosti i etike, svijesti o sportu kao faktoru združivanja društva, poboljšanja kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti Rijeka-Draga (DC404) od čvora Vežica prema čvoru Draga vozi se usporeno. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program