Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Pregrada poziva: Prijavite kandidate za ovogodišnja javna priznanja


Grad Pregrada raspisao je javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Pregrade koja će se zaslužnim građanima podijeliti na svečanosti uz Dan grada Pregrade.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja su da se radi o istaknutim osobama koje su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju stanja i razvitku pojedinih područja, odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi, da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj sredini i životnoj sredini uživaju ugled uzorna radnika i stručnjaka ili ako se radi o pravnim osobama, da su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Grada Pregrade.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu dati pravne i fizičke osobe s područja grada Pregrade, a dodjeljuju se sljedeća priznanja: Povelja Počasnog građanina grada Pregrade,  Nagrada Grada Pregrade za životno djelo,  Plaketa Grada Pregrade, Diploma Grada Pregrade i Zahvalnica Grada Pregrade.

Prijedlozi se podnose u pisanom obliku do 10. veljače 2023. na e-mail adresu [email protected] ili poštom na adresu GRAD PREGRADA, Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti, Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada, s naznakom: „Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Pregrade“.

Sve pravodobno zaprimljene prijedloge razmotrit će Povjerenstvo za javna priznanja Grada Pregrade koje će potom uputiti gradonačelniku Grada Pregrade zapisnik o prikupljenim prijedlozima radi sastavljanja konačnog prijedloga za dodjelu javnih priznanja, a Odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Gradsko vijeće Grada Pregrade.

 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook