Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Pregrada osigurao potpore za srednjoškolce, evo tko ima izravno pravo na novčanu pomoć

Osigurano je 10 financijskih potpora u iznosu od 250 kuna


Grad Pregrada raspisao je natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području grada Pregrade 2020./2021. Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni učenici srednjih škola s prebivalištem na području grada Pregrada koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3.000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna, te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima. Osigurano je 10 financijskih potpora u iznosu od 250 kuna. Za učenike srednjih škola koji će se dodijeliti putem ovog natječaja. Prihodi kućanstva utvrđuju se sukladno odredbama važećeg Zakona o socijalnoj skrbi.

Pravo na financijsku potporu, izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva imaju učenici srednjih škola s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te učenici upisani u smjerove srednjih škola sa popisa deficitarnih obrazovnih programa/ zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko-zagorske županije za određenu godinu. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za ostvarenje prava na financijsku potporu je do 27. listopada 2020. godine. Zaprimljene zahtjeve razmotrit će Odbor za dodjelu stipendija Grada Pregrade. Više o natječaju na stranica Grada Pregrada.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A7 Draga-Šmrika između čvora DRAGA i čvora OREHOVICA u smjeru GP Rupa. Molimo korisnike za strpljenje. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Pojačan je promet na gradskim promet...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program