Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Pregrada i ove godine sudjeluje u Tjednu kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj


Grad Pregrada i ove se godine priključuje nacionalnoj kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj“ koja se odvija od 1. do 7. ožujka 2021.

Na poziv udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“ Grad Pregrada odlučio je provesti akciju sadnje 15 stabala u četvrtak, 4. ožujka 2021. od 16 sati, oko Kunaparka, Osnovne škole Janka Leskovara i DV Naša radost.

Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećem linku: https://panj.crogis.hr

Ciljevi kampanje su: stvaranje simbioze građana, institucija i struke s ciljem realiziranja kampanje zajedničkim snagama, poticanje na sadnju autohtonih sorti svih biljnih vrsta i njihova razmjena, čuvanje genofonda, zadovoljavanje potrebe za edukacijama kako bi se umanjio rizik nepotpunog shvaćanja ekoloških problema, stvaranje promjene kod širokog kruga ljudi (stvaranje kritične mase – pojedinačni doprinosi, sinergijski učinak), kreiranje pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog ponašanja u okolišu, podizanje kvalitete života u suradnji s društvima i organizacijama identičnih ciljeva, kao i nadležnih institucija koje pridonose kakvoći uvjeta za rad, življenje i kretanje, poticanje građana na veću socijalnu uključenost u provedbi kampanje, povezivanje i razvitak pozitivnih emocija boravkom u prirodi, postavljanje novih standarda kao odgovor na ekološke izazove, privlačenje publiciteta na probleme ekologije te stvaranje kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki most; -Jadranska magistrala (DC8) između Rijeke i Senja (osim na dionici Novi Vinodolski-Senj gdje je zabrana prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program