Prethodni članak
Sljedeći članak

U Petrovskom održan 8. Memorijalni turnir u belotu 'Ivan Podgajski'

Na pozivnom turniru natjecalo se 8 natjecateljskih parova, koje je činilo 16 prijatelja i štovatelja Ivana Podgajskog te njegovih suboraca iz 103. brigade HV-a


U organizaciji UDVDR Krapinsko – zagorske županije, pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera Stožera CZ RH uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Krapinsko-zagorske županije i općine Petrovsko, u prostorijama DVD-a Petrovsko u petak 16.04.2021.godine u spomen na prerano preminulog časnika Hrvatske vojske Ivana Podgajskog, održan je Osmi memorijalni turnir u belotu „Ivan Podgajski“.

 

Na pozivnom turniru natjecalo se 8 natjecateljskih parova, koje je činilo 16 prijatelja i štovatelja Ivana Podgajskog te njegovih suboraca iz 103. brigade HV-a. Najuspješnijima su se pokazali i osvojili zlatne medalje Darko Škrlec i Branko Škrlec, drugo mjesto i srebrne medalje dodijeljeni su Draženu Leljaku i Josipu Horvatinu, dok su treće mjesto i brončane medalje pripale Josipu Greguriću i Bošku Jurecu. Turnir je otvorio i sve sudionike Memorijala pozdravio obnašatelj dužnosti načelnika općine Petrovsko Stjepan Krklec.


Na početku Memorijala, svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje odana je počast, a nakon otvorenja, na mjesnom groblju Petrovsko na grobovima pokojnog Ivana Podgajskog i iznenada preminulog načelnika općine Petrovsko Ivana Šanjuga položeni su vijenci i zapaljene svijeće.


Za sve natjecatelje i goste organizatori organizator memorijala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije osigurala je majice s logom Memorijala i domjenak. Održavanje 8. memorijalnog turnira organizacijski i financijski su pomogli Ministarstvo hrvatskih branitelja ,Vetropack Straža Hum na Sutli, Županija Krapinsko-zagorska i Općina Petrovsko.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook