Prethodni članak
Sljedeći članak

U čast Ivanu Podgajskom: Održan memorijalni turnir u Petrovskom

Petrovsko domaćin memorijala ''Ivan Podgajski''


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i općine Petrovsko održala je u Vatrogasnom domu na Petrovskom 11.memorijalni turnir „Ivan Podgajski“ u kartaškoj igri bella.

Na memorijalnom turniru okupilo se oko 60 hrvatskih branitelja, suboraca, poznanika i prijatelja Ivana Podgajskog domoljuba i časnika 103.brigade a u miru istaknutog i vrijednog ekonomiste i za života ravnatelja FINA Krapinsko-zagorske županije.

Memorijal je ispred organizatora otvorio predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije mr. crim. Josip Horvatin, zahvalio svima koji udrugu podupiru u organizaciji memorijala jer 10.godina kako Ivan nije među nama okuplja nas hrvatske branitelje jednako tako kako je on to za života radio. U ime domaćina općine Petrovsko okupljene je u odsutnosti načelnika općine Petrovsko pozdravio predsjednik Općinskog vijeće Željko Vučilovski. Pohvalio je aktivnost i dobru suradnju udruge branitelja sa općinom Petrovsko uvjerenjem da će kao i do sada općina biti uz hrvatske branitelje u ovoj i svim zajedničkim aktivnostima. Predsjednik Kluba branitelja Petrovsko Dražen Leljak i tajnik udruge veterana 103.brigade Josip Puh kao prijatelji i suborci govorili su o liku i djelu Ivana velikog čovjeka koji je za života kod svih ostavio neizbrisiv trag.

Prije početka memorijala prijatelji i suborci na mjesnom groblju u Petrovskom na grobu satnika Ivana Podgajskog i prerano umrlog načelnika općine Petrovsko Ivana Šanjuga zapalili su lampaše i položili cvijeće, a za trajanja memorijala uz zgradu općine i mjesne crkve u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje uz nazočne građane zapalili vukovarske lampione.

Na memorijalnom turniru po pozivu nastupilo je 8. natjecateljskih parova za koje je organizator osigurao topli obrok i piće a za najuspješnije pehare i medalje.

Predsjednik  Općinskog vijeća Željko Vučilovski podijelio je zlatne medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto Jurec Bošku i Gregurić Josipu, srebrne medalje i pehar za osvojeno drugo mjesto Janžek Josipu i Herceg Darku, a brončane medalje i pehar za osvojeno treće mjesto Hlupić Miloradu i Bolfek Josipu. Svim ostalim natjecateljima u znak sjećanja na učešću na memorijalnom turniru uručene su brončane medalje memorijala.

Nakon memorijala okupljeni branitelji nastavili su druženje razgovorom aktivnostima koje provode i posebno pohvalili napore i aktivnosti koje Ministarstvo provodi u zaštiti zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te najavu izgradnje Veteranskog centra u Krapini.

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook