Prethodni članak
Sljedeći članak

'Prvo je padala sitna tuča, onda se vrijeme smirilo, a u drugoj rundi krupna i to punih 5 minuta'

Jučer u tri runde Zagorci su dobili tuču, a danas jugozapadni vjetar, koji u Krapini puše 40 do 50 km /h. Sutra opet pljuskovi s grmljavinom...Jučer u poslijepodnevnim satima na području Zagorja uz grmljavinsko nevrijeme i kišu, padala je i tuča i to u nekoliko navrata, veličine zrne graška do lješnjaka. Padala je na području Bedekovčine, Donje Stubice, Zaboka, Marije Bistrice, Krapine, Petrovskog … Bila je izrazito lokalnog karaktera pa primjerice vrt u Mihaljekovog jarku stradao od tuče, a bliže centru nije.

 


U Petrovskom je tuča napravila štetu u vrtovima i vinogradima. - Prvo je padala sitna tuča nekih deset minuta, a onda se vrijeme smirilo, u onda u drugoj rundi krupna i to punih 5 minuta– ispričala nam je čitateljica iz Petrovskog.
Danas ne bi trebalo biti novih pljuskova i tuče, samo umjeren i jak jugozapadni vjetar, mjestimice i s olujnim udarima. Kasno navečer raste mogućnost za malo kiše. Sutra opet promjenjivo uz nalete kiše i pljuskova s grmljavinom, glavni val bi trebao ići sredinom dana i poslijepodne. Vikend nam donosi više sunca i topline, ali ne može se isključiti mogućnost za kratkotrajan lokalni pljusak - kaže prognostičar Kristijan Božarov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook