Prethodni članak
Sljedeći članak

Monika Poslončec, kandidatkinja za načelnicu, predstavila program „PETrovsko za PET!”

Poslončec: „Izgradit ćemo sportsku dvoranu u Petrovskom”


„PETrovsko za PET!”, naziv je izbornog programa Monike Poslončec, nestranačke kandidatkinje za načelnicu Općine Petrovsko na zajedničkoj listi SDP-a i HSS-a, a program je predstavljen u petak kod Planinarskog doma „Ačkova hiža” u Petrovskom.

Predstavljanju programa nazočili su potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić, aktualni župan i kandidat za novi mandat na čelu Županije Željko Kolar i njegova dosadašnja zamjenica i kandidatkinja za još jedan mandat Jasna Petek te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

- Cilj programa „PETrovsko za PET!” je osigurati kvalitetnije uvjete i standard života na Petrovskom svim generacijama žitelja općine, od najmlađih do onih najstarijih, a jedan od prvih i osnovnih koraka je izgradnja školske sportske dvorane u Petrovskom - istaknula je Poslončec.

Riječ je o velikom, dugoočekivanom projektu, a potporu za njegovu realizaciju pružit će Krapinsko-zagorska županija, istaknuo je Kolar. - Mi smo spremni, sredstva u proračunu su osigurana, a Općina će osigurati svoj dio kad Monika Poslončec postane načelnica, s tim da ćemo mi to aplicirati na Europske fondove, naravno ako će biti natječaja, ili kroz novu financijsku omotnicu ili kroz Mehanizam za oporavak i otpornost. Ako to neće biti moguće, Županija i Općina će osigurati sredstva i dvorana će biti izgrađena do kraja iduće godine – obećao je Kolar.

Osim izgradnje sportske dvorane, programom „PETrovsko za PET!” predviđena je i dogradnja Osnovne škole Antuna Mihanovića te još niz projekata namijenjenih djeci, mladima i mladim obiteljima. - Oni su osnova su i dobrobit naše zajednice, stoga treba učiniti sve kako bi ostali ovdje na Petrovskom. Namjera nam je sustavno i dugoročno voditi brigu o našim najmlađim stanovnicima, stoga ćemo uvesti potpore za novorođene, zalagati se za pokretanje igraonice za djecu koja nisu polaznici predškolske ustanove odnosno vrtića, kao i za izgradnju i opremanje dječjih igrališta. Tu je, naravno, i stipendiranje i pomaganje studenata i učenika – kazala je Poslončec dodavši da su programom predviđene i potpore za rekonstrukciju obiteljskih kuća za mlade obitelji, ali i razvijanje novih usluga za starije i umirovljenike.

Spomenula je i niz infrastrukturnih projekata poput dogradnje javne rasvjete, ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, uređenje društvenog doma u Štuparju te dodala da je programom „PETrovsko za PET!” predviđeno i poticanje poljoprivredne proizvodnje i to kroz sufinanciranje izrade projekata investicija u poljoprivrednu proizvodnju za prijavu na EU fondove, uključivanje poljoprivrednika u rad LAG-a te sufinanciranje osjemenjivanja rasplodnih goveda i krmača.

- Želimo lijepo, zeleno Petrovsko, stoga ćemo poduprijeti izradu poučnih staza prema vrhu Brezovica, pokrenuti projekt biciklističkih staza kroz Petrovsko i uređenje zelenih otoka. Želimo i transparentno i otvoreno Petrovsko i zato ćemo našim stanovnicima omogućiti uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu – kazala je Poslončec. - Sve obećano ćemo i ostvariti i dobijem li povjerenje birača, Petrovsko će doista biti za 5 – poručila je kandidatkinja za načelnicu.

Hajdaš Dončić i ovom je prilikom istaknuo da Petrovsko treba novu sliku, novi pogled i energiju te da je Monika Poslončec jedini pravi izbor za načelnicu. - Petrovsko treba i novu veliku investiciju, a to je školska sportska dvorana i uvjeren sam da će Monika uz pomoć svih nas, a posebno župana Kolara i u sljedećem mandatu, ostvariti taj cilj i da će Petrovsko dobiti školsku sportsku dvoranu – kazao je Hajdaš Dončić dodavši kako je uvjeren da će građani Petrovskog prepoznati kvalitetu, energiju i snagu kandidatkinje SDP-a i HSS-a i svojim joj glasovima ukazati povjerenje na izborima 16. svibnja.

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook