Prethodni članak
Sljedeći članak

[KAKO JE GLASALA KZŽ] Milanoviću pobjeda u svih 7 gradova i 16 općina, Grabar - Kitarović bolja u 9 općina

U našoj županiji obrađena su sva biračka mjesta


U našoj županiji obrađeno je svih 285 biračkih mjesta. Prema podacima DIP - a, najveći postotak glasova u Krapinsko - zagorskoj županiji dobio je Zoran Milanović i to 35, 56 % dok je Kolinda Grabar - Kitarović dobila 26, 82 % glasova. Na trećem je mjestu Miroslav Škoro sa 17, 59 % glasova, na četvrtom mjestu Mislav Kolakušić sa 6,49% glasova, a odmah iza njega je Dario Juričan s 3,39% glasova. Šesto mjesto drži Dalija Orešković sa 3, 04 % glasova, sedmo mjesto Ivan Pernar sa 3,01%, a osmo mjesto Nedjeljko Babić s 1,19% glasova. Samo začelje i manje od jedan posto glasova imaju Dejan Kovač (0,85%), Katarina Peović (0,67%) i Anto Đapić (0, 12%)


Ako pogledamo gradove i općine u Krapinsko - zagorskoj županiji Zoran Milanović pobjedio je u Bedekovčini, Donjoj Stubici, Hrašćini, Gornjoj Stubici, Humu na Sutli, Klanjcu, Konjščini, Krapini, Krapinskim Toplicama, Kumrovcu, Maču, Mariji Bistrici, Pregradi, Radoboju, Stubičkim Toplicama, Sv. Križu Začretju, Tuhlju, Zaboku, Zagorskim Selima, Zlatar Bistrici, Velikom Trgovišću i Oroslavju.


Kolinda Grabar - Kitarović najviše pobjedu je odnijela u Budinščini, Desiniću, Đurmancu, Jesenju, Kraljevcu na Sutli, Loboru, Mihovljanu, Novom Golubovcu i Petrovskom.


Spomenimo neke zanimljivosti kada su rezultati prvog kruga u pitanju. Zoran Milanović pobjedio je u svim gradovima naše županije, a pobjedu je odnio u glavnom gradu Krapini koji je dugi niz godina HDZ - ova utvrda gdje je ta stranka redovito odnosila pobjedu. Još jedna zanimljivost su svakako rezultati u stubičkom kraju. Tamo je u Oroslavju, Stubičkim Toplicama, Donjoj i Gornjoj Stubici pobjedio Zoran Milanović, no drugi izbor nije bila aktualna predsjednica Grabar - Kitarović nego Miroslav Škoro. Najpremoćniju pobjedu Zoran Milanović odnio je u Zaboku (44,93%), Zlatar Bistrici (42,33%), Bedekovčini (43, 89%), Hrašćini (42,96%) te Humu na Sutli (40, 51%).

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook