Prethodni članak

Četiri milijuna eura stižu za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže u Petrovskom


Ugovore za projekte u okviru NPOO-a uručili su korisnicima, u petak, 15. ožujka 2024. godine, u vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije, u Osijeku, u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Krakom vodoopskrba i odvodnja jedan je od dobitnika sredstava za projekt rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže – visoke zone Petrovsko.

Vrijednost ugovora je nešto veća od četiri milijuna eura bez PDV-a, a ovim će projektom biti zaokružena javna vodoopskrba na području općine Petrovsko, rekao je načelnik Općine Stjepan Krklec. - Ovim projektom Općina će imati stopostotnu pokrivenost javnim vodoopskrbnim sustavom, što za nas ima iznimnu vrijednost, jer smo zbog loše vodovodne mreže do prije nekoliko godina u ljetnim, sušnim mjesecima, posebice u višim predjelima, nerijetko bili suočeni s velikim problemima, rekao je načelnik Krklec, dodavši da je infrastruktura poput vodovodne mreže, osnovni preduvjet da bi mogli zadržati mlade ljude na našem području.

Ugovor je preuzeo direktor Krakom vodoopskrbe i odvodnje Danijel Kranjčec. - Zahvaljujući dobivenim sredstvima izgradit će se kompletna vodovodna infrastruktura u visokoj zoni Petrovsko, uključujući dvije vodospreme, dvije crpne stanice i desetak kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda. Sve ide po postojećoj infrastrukturi, radi lakšeg održavanja i priključka mještana, pojasnio je direktor KVIO-a Danijel Kranjčec. - Javna nabava je raspisana, otvaranje ponuda slijedi idućeg tjedna, a nakon toga imamo rok od 15 mjeseci za završetak radova, navodi Kranjčec.

Uručenju ugovora Krakom vodoopskrbi i odvodnji za realizaciju projekta u Općini Petrovsko prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. - Krakom vodoopskrba i odvodnja kontinuirano radi na novoj vodoopskrbnoj mreži te rekonstrukciji postojeće. Zahvaljujući značajnim ulaganjima u proteklom razdoblju, čak 90% mreže su cijevi od novih modernih materijala. Napravljen je velik broj novih priključaka te je pokrivenost mrežom značajna, rekao je Gregurović.

Čestitam djelatnicima Krakom vodoopskrbe i odvodnje na uspješno pripremljenom projektu te Općini Petrovsko na dobivanju ove značajne investicije, koja će bez sumnje unaprijediti kvalitetu života mještana, naglasio je Zoran Gregurović. 

 

 

 

 

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook