Prethodni članak
Sljedeći članak

'Bojim se pustiti sina na njivu s traktorom da mu se nešto ne dogodi'

Klizište u naselju Podgaj u općini Petrovsko je među prioritetima

  • Ana Poslončec na svojoj njivi ima klizište

    Ana Poslončec na svojoj njivi ima klizište


Zbog klizišta koje se ove zime otvorilo na njezinoj oranici zabrinuta je Ana Poslončec iz Podgaja, naselja u općini Petrovsko. – Klizište se otvorilo na mojoj njivi ponad kuće i kada se nakupi oborinska i podzemna voda, čak mi voda ide i u kuću. Imam 2000 kuna mirovine, sin je nezaposlen, bavimo se poljoprivredom, da bi imali od čega živjeti, iako sam ja na štakama, a i on je bolestan. Sad se bojim pustiti sina na njivu s traktorom, da ne propadne, da mu se nešto ne dogodi. Tu je bila rupetina metar dubine i širine pola metra – kaže Ana, koja se za pomoć obratila i Općini Petrovsko.

Prioriteti

Kako navodi načelnik Općine Petrovsko Ivan Šanjug, ovo je samo jedno od nekoliko novih klizišta koja su se pojavila ove godine. – Ukupno ih imamo 14, a najozbiljnija su u naseljima Stara Ves, gdje je ugrožen gospodarski objekt te Gredenec, gdje je oštećena nerazvrstana cesta u dužini 150 metara. Samo za sanaciju ta dva klizišta pojedinačno bi nam trebalo par stotina tisuća kuna. Za neka manja dovoljno je i nekoliko desetaka tisuća kuna – navodi načelnik Šanjug. Što se tiče klizišta u naselju Podgaj, ono je također prioritet, dodaje, jer je u blizini stambenog objekta.

Podzemne vode

– Obiteljska kuća u ovom času još nije ugrožena, ali ako se klizenje nastavi, ugrozit će stambeni objekt, zato ćemo ga sigurno što prije sanirati. Tu su i od ranije problemi s podzemnim vodama, već je prije izrađen i elaborat sanacije – komentirao je načelnik Šanjug. Općina Petrovsko bi za sanaciju svih klizišta na svom području, trebala više od dva milijuna kuna. – To su ogromna sredstva za naš proračun, no vodimo o tome brigu i trudit ćemo se da što hitnije rješavamo prioritetna klizišta – zaključuje Šanjug.

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook