Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju se otvara još jedna čuvaonica za djecu

Investicija u Novom Golubovcu koštat će oko 1,2 mil. kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz programa za brdsko – planinska područja dobiveno je 500.000 kuna


U Općini Novi Golubovec na jesen bi se trebala otvoriti čuvaonica za djecu. Uskoro kreću radovi na njezinom uređenju. Općinsko vijeće elektroničkim će putem potvrditi najpovoljnijeg izvođača radova za kojeg je bio raspisan pozivni natječaj za opremanje i uređenje čuvaonice za djecu u Novom Golubovcu. -Za gradnju vrtića djece nemamo, no za smještaj u čuvaonicu imamo, jer nam je sada oko 13 djece u vrtićima u drugim općinama i gradovima, ali i u susjednoj županiji, odnosno Lepoglavi, Ivancu… gdje im sufinanciramo smještaj – kaže načelnik Boris Tušek.

Cjelokupna investicija uređenja čuvaonice koštat će oko 1.200.000 kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz programa za brdsko – planinska područja dobiveno je 500.000 kuna. -Čuvaonica će se uređivati u centru, u kući koju je Općina kupila, a kada je bi opremili i uredili povoljno bi je iznajmili. Zainteresiranih već ima. Ovakav oblik za smještaj djece može primiti do 12 –ero djece. U budućnosti, tko zna, ako bude više djece, možemo postati izdvojeni pogon nekog susjednog dječjeg vrtića, primjerice Krapine ili Lobora – kaže Tušek.

 

Još članaka iz "Novi Golubovec"

Facebook