Prethodni članak
Sljedeći članak

U pripremi kapitalni projekt za općinu Mihovljan

Naši mještani zasigurno žele ovaj projekt i trebamo napraviti sve da ga realiziramo, kaže načelnik Bartolić


Općina Mihovljan spremno dočekuje raspisivanje natječaja za privlačenje europskih sredstava, a jedan od ključnih projekata trebao bi biti izgradnja Kulturnog doma u samom središtu Mihovljana. Buduća realizacija tog projekta neće samo izmijeniti vizuru tog dijela mjesta, već bi Kulturni dom mogao postati središtem brojnih društvenih i kulturnih događanja. Kako je u četvrtak prilikom prezentacije budućeg Kulturnog doma naglasio načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić, natječaji se očekuju u drugoj polovici ove godine.

‘Treba krenuti u akciju’
-Ako želimo pokrenuti ovaj projekt treba krenuti u akciju, odnosno dovršiti svu potrebnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu. Moguće je da ćemo dobiti cjelokupna sredstva ili ćemo morati dijelom financirati projekt iz proračuna, ovisno iz kojeg će se fonda sufinancirati projekt. No, jedno je sigurno - naši mještani zasigurno žele ovaj projekt i trebamo napraviti sve da ga realiziramo - najavio je Bartolić podsjetivši kako je Općina na sličan način realizirala projekt izgradnje dječjeg vrtića. - Prije nekoliko godina dobili smo značajna sredstva preko EU fondova i uz naše minimalno učešće izgradili smo vrtić i time riješili jedan od velikih problema, prije svega naših mladih obitelji. Cilj je da na takav način realiziramo i projekt izgradnje Kulturnog doma u Mihovljanu koji će centru mjesta dati novi pečat i vizuru. Izgradnjom tog objekta osigurali bismo prostor nužan za naše udruge i za daljnji razvoj društvenih djelatnosti - zaključio je načelnik koji osobno vjeruje da će, ako se raspišu odgovarajući natječaji, Općina iskoristiti pruženu priliku.


Nedostaje kvalitetan urbani prostor
Predstavljajući idejno rješenje izgleda budućeg Kulturnog doma, Tin Hršak iz tvrtke Hršak&Hršak istaknuo je kako u općini nedostaje upravo jedan kvalitetan urbani prostor i objekt koji bi trebao postati mjestom okupljanja i događanja. Prema idejnom arhitektonskom rješenju, Kulturni dom izgradio bi se na dvije etaže. Između ostalog, imao bi visitor centar u kojem bi se kroz multimedijalne platforme predstavljala Općina Mihovljan sa svojom bogatom tradicijom i raznovrsnošću te veliku dvoranu koja bi postala mjestom održavanja brojnih javnih događanja. - Kulturni dom prostirao bi se na gotovo 500 četvornih metara dok bi sam objekt bio energetski pasivan što znači minimalne troškove koji se odnose na utrošak energenata. Ujedno, sam objekt bio bi gotovo savršeno uklopljen u okoliš - zaključio je Hršak. Na prezentaciji budućeg Kulturnog doma bili su i članovi Općinskog vijeća te predsjednici mjesnih odbora koji su jednoglasno dali podršku izgradnji Kulturnog doma. 

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook