Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Mihovljan za ovu godinu ‘težak’ 2,8 milijuna eura


Pračun Općine Mihovljan za 2023. iznosi od 2,8 milijuna eura. Uz redovne stavke koje se donose svake godine, poput brige za socijalno ugrožene, ulaganje u predškolski odgoj i djecu, stipendije te sufinanciranje prijevoza školarcima i boravka u učeničkom domu, planiraju se i veće investicije.

Jedna od njih je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i troškovnika za Kulturni centar te parkirališta uz njega, u što se planira uložiti 58.398 eura; za presvlačenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Mihovljanu se iduće godine planira blizu 100 tisuća eura, a isti iznos predviđen je za sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti u Kuzmincu. U slučaju raspisivanja EU natječaja za asfaltiranje cesta Općina Mihovljan ima spreman projekt i građevinsku dozvolu za nerazvrstanu cestu Mihovljan–Večkovići–Kovačići koji bi prijavila na taj natječaj te se predviđaju troškovi oko 1,3 milijuna eura.

Planira se izgradnja nogostupa uz županijsku cestu ŽC2125, za što je ishođena građevinska dozvola, te postava autobusnih stajališta; uređenje Parka hrvatskih branitelja vrijedno blizu 40 tisuća eura, kao i uređenje nogometnog igrališta, prilaza mrtvačnici i kapelice na mjesnom groblju te nastavak obnove Društvenog doma u Mihovljan.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook