Prethodni članak
Sljedeći članak

U Mariji Bistrici modernizirat će se javna rasvjeta, projekt vrijedan 2,6 mil. kuna

Potpisan ugovor o energetskom učinku između Općine Marija Bistrica i Omega software


U srijedu je potpisan Ugovor o energetskom učinku između Općine Marija Bistrica i Omega software d.o.o. predmet kojega je modernizacija javne rasvjete na području općine Marija Bistrica, tj. zamjena 1361 rasvjetnog tijela.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i direktor Omega software d.o.o. Goran Mihalić. Ovime su Općina Marija Bistrica i grad Donja Stubica postale prve jedinice lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji koje će modernizaciju javne rasvjete provesti putem ESCO modela - model financiranja investicije iz ostvarenih ušteda. Općina Marija Bistrica sudjeluje u europskom projektu NEWLIGHT kojim su bile sufinancirane pripremne aktivnosti modernizacije sustava javne rasvjete sredstvima programa Inteligentna energija za Europu (IEE – Intelligent Energy Europe) koji provodi Europska investicijska banka putem ELENA programa (www.eib.org/elena).

Predmetne pripremne aktivnosti je za Općinu Marija Bistrica odradila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) koja je sa svojim stručnim kadrom izvršila provedbu energetskih pregleda, izradu Akcijskog plana i pripremu dokumentacije za javnu nabavu. Zanimljivo je napomenuti da je Obavijest o nadmetanju s pripadajućom Dokumentacijom o nabavi bila objavljena i na Tenders Electronic Daily (TED) tj. Dodatku Službenom listu EU-a posvećenom europskoj javnoj nabavi. Nakon provedenog pregleda i ocjene pristiglih ponuda odabran je ponuditelj Omega software d.o.o., hrvatska tvrtka koja u vlastitoj proizvodnoj jedinici u Novom Zagrebu proizvodi hrvatski brend profesionalne LED rasvjete LEDA.

Vrijednost potpisanog ugovora je 2.649.371,33 HRK (bez PDV-a), a period na koji je potpisan ugovor je 10 godina. Učinci ušteda će se osjetiti odmah po ugradnji novih rasvjetnih tijela, a obveza ponuditelja je osigurati da se troškovi električne energije umanje za više no što je iznos godišnje naknade za modernizaciju, a znatno će se i smanjiti troškovi održavanja. U konačnici, doći će do znatnih ušteda u proračunu Općine.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Samo za osobna vozila otvorene su: - autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar; -autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale je držav...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program