Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanja Čukman iz Marije Bistrice najbolja je hrvatska tajnica

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica ravnopravno dijeli godišnju nagradu EA 2021 s još četiri kandidatkinje


U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb u Zagrebu u subotu je održana dodjela nagrade EA 2021, 26. po redu, najboljim hrvatskim tajnicama. Među ovogodišnjim dobitnicama je i Sanja Čukman iz Marije Bistrice, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica.

Hrvatska poslovna tajnica - HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA - u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. Godišnju nagradu EA jedna osoba može dobiti samo jednom. HPT je neprofitna strukovna udruga (ne prima novac iz državnog proračuna), a projekt dodjele godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama ostvaruju svih ovih godina isključivo uz pomoć donacija/sponzorstva. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj. Autorica projekta je mr. sc. Branka Maurović, v. pred. HPT je osnovana i djeluje u cilju promicanja razvitka i unapređenja suvremenih potreba menadžmenta uredskog poslovanja; utvrđivanja strukovnih standarda; učlanjivanja i povezivanja s drugim odgovarajućim organizacijama i institucijama; zaštitu članstva; poticanje stručnih, društvenih i humanitarnih aktivnosti članstva. U proteklih 26 godina 128 gospođa i 2 gospodina primile/li su godišnju nagradu EA za najbolju hrvatsku tajnicu/ka; 8 gospođa dobilo je priznaje za životno djelo jer su više od 30 godina radile kao poslovne tajnice, čak i u istoj firmi (jedna čak i s istim direktorom) i 1 gospođa dobila je posebno priznanje jer je, u srednjoj životnoj dobi, bila najbolja studentica u generaciji s prosjekom 5,0. na smjeru studija Poslovni tajnik/ca.

Sanja Čukman ravnopravno dijeli godišnju nagradu s još četiri kandidatkinje. To su Nada Kokša, tajnica predsjednice Uprave Narodnih novina d.d., Mirjana Kožić, tajnica direktora HEP ELEKTRA d.o.o., Branka Miočević Kovačević, voditeljica ureda u firmi MICRO-LINK d.o.o. i Dubravka Tenšek, tajnica u uredu Uprave Belupa u koncernu Grupe Podravka. Ove godine dodijeljena je i nagrada za životno djelo, a dobila ju je Ana Horvat, voditeljica ureda Uprave Elka d.o.o. u Zagrebu.

Sanja Čukman završila je Fakultet organizacije i informatike. Radi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. Od stranih jezika poznaje engleski te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja (posebno područja: arhivar, javna nabava, zaštita osobnih podataka, pravo na pristup informacijama). Krase ju razvijene vještine poslovnog komuniciranja, kao i organizacijske sposobnosti. U slobodno vrijeme bavi se djecom, kućnim ljubimcima, čitanjem, šetnjama. Dugogodišnja je volonterka Crvenog križa. Zbog Covid-19 i mjera zaštite dodjela je održana samo u najužem krugu osoba vezanih uz projekt EA.

- Cijeli radni vijek radim u lokalnoj samoupravi i teško mi je zamisliti da radim nešto drugo. Kroz moj ured u većini slučajeva prođu svi koji nas nešto trebaju i prva sam osoba koju stranke čuju i vide. To je ujedno i najljepši i najteži dio posla. Rad s ljudima, suradnja s drugim kolegicama iz JLS, komunikacija s udrugama, organizacija raznih događanja su dijelovi posla koje volim i za koje učim svaki dan. Ovaj ured je uspješan onoliko koliko je uspješna suradnja mojih kolega, pročelnice i načelnika, a obzirom na ovu nagradu, izgleda da odrađujemo dobar posao - kaže Sanja Čukman.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program