Prethodni članak
Sljedeći članak

Prikupljen novac namijenjen je učenicima slabijeg imovinskog stanja za potrebe školovanja

Humanitarne akcije u OŠ Marija Bistrica


U OŠ Marija Bistrica, završile su humanitarne akcije koje su provedene s ciljem da se prikupe novčana sredstva za učenike slabog imovinskog stanja - "Iskra dobrote" i Razredne jaslice 2022.

Zbog lošeg vremena humanitarna akcija Iskra dobrote odvijala se je u predvorju OŠ Marija Bistrica, pa se odustalo od prvobitnog cilja da svi prolaznici koji su u prolazu ili u posjetu Mariji Bistrici, sudjeluju u prikupljanju sredstava. ''Ali zadovoljni smo s posjetom i uspjeli smo prikupiti dovoljno sredstava za naše učenike u potrebi.'' – rekao je ravnatelj škole Dominik Karajić i dodao da je tijekom došašća u školi proveden i školski projekt Razredne jaslice 2022.

"Ova dva projekta dio su naše pripreme za Božić. Učenici svih razreda izrađivali su svoje razredne jaslice i božićne ukrase. U izradi su sudjelovali i roditelji, učiteljice i učenici naše Zadruge "Srčeke". U timskom radu kroz suradničko učenje, otkrivali su i razvijali svoju sposobnost i kreativnost gradeći zajedništvo. Uložili su svoje vrijeme, rad i trud, a rezultati su bili vidljivi u predvorju naše škole, gdje smo izložili prava mala umjetnička djela. Čestitamo svima, a ovom prilikom želimo se i posebno zahvaliti Andreji Čukman koja je napravila prekrasno okićen bor za prodaju.'' rekao je Karajić.

Tijekom izložbe jaslica u školi, svi učenici škole birali su najljepše među njima. Uvjerljivo najvećim brojem glasova, za najljepše izabrali su jaslice 8.c razreda, koji će biti nagrađen izletom.

Na četvrtu nedjelju došašća jaslice su izložene i na humanitarno-prodajnoj izložbi u Svetištu MBB. Većina jaslica je prodana, a ostale se još mogu kupiti u predvorju škole. ''Sav prikupljeni novac, namijenjen je učenicima naše škole slabijeg imovinskog stanja za potrebe školovanja. Od sajma je prikupljeno 2065 kuna. Još jednom čestitamo i zahvaljujemo svima." – zaključio je ravnatelj Karajić.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook