Prethodni članak
Sljedeći članak

OBILJEŽENA 20. GODIŠNJICA RADA DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE KZŽ: 'Staza duga 20 godina, sa svim usponima i padovima, ipak je pronašla svoj cilj'

Nado, ostanite takvi kakvi jeste jer na taj način najviše pridonosite onima koji vas najviše trebaju, poručio je župan Kolar predsjednici Nadi Smrekar


U Hotelu Kaj u Mariji Bistrici u ponedjeljak je održana svečanost povodom 20. godišnjice rada Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednika RH, a na njemu je predstavljena monografija Društva. Programu je financijsku podršku dala kompanija Biogen, a program i tisak monografije pomogli su i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, tvrtka Salvus iz Donje Stubice, Krapinsko – zagorska županija, Ljekarne Švaljek, Vetropack Straža, općine Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Đurmanec, Lobor i Stubičke Toplice te gradovi Zabok i Donja Stubica.

Predsjednica Društva, od samog početka, Nada Smrekar, istaknula je da je staza duga 20 godina, sa svim usponima i padovima, ipak pronašla svoj cilj. – Živjela sam i borila se s multiplom sklerozom, bila sam u svojoj čahuri i ne sluteći da ću krenuti na put, put borbe, odricanja, suza, put na kojem nema posustajanja. Okupljanje, seljenje, uređenje i opremanje prostora postali su moja svakodnevna rutina, kao i mnogobrojne neprospavane noći u kojima se pojavljuje samo jedna misao – Kako osigurati kvalitetniji život prijateljima s MS – om? Zato su tu obitelj i prijatelji, svatko sa svojom idejom i nekom smjernicom, Oni su moja snaga, ti koji daju vjetar u leđa i kada poklekneš. Znala sam da nemam pravo posustati, okrenuti leđa onima koji su najranjiviji jer sam i ja jedna od njih. POčela sam kucati na vrata potencijalnih donatora, općina, gradova, županije. Vrata su se sramežljivo otvarala, ali iza njih su bili ljudi velikog srca i puni razumijevanja – rekla je Nada Smrekar.

-Odnos KZŽ i Društva multipleskleroze je pun suradnje, razumijevanja i uzajamnog pomaganja. Jer, s jedne strane KZŽ je nastojala odgovoriti na potrebe svih osoba oboljelih od multipleskleroze na području KZŽ, a s druge strane, suradnici Društva su naši vjerni suradnici u mnogim našim tijelima, a isto tako i vrijedni suradnici u stvaranju strateških dokumenata kao što je Socijalni plan, Startegija razvoja civilnog društva i mnogi drugi, tako da moram priznati da se naš odnos u zadnjih 9 godina gradio i produbljivao kako se djelatnost udruge proširivala, na korist ne samo osoba oboljelih od MS – a na području županije, nego zapravo i cijele društvene zajednice. Jer osim što društvo s velikim marom skrbi o potrebama oboljelih od MS – a području županije, šire svoje djelatnosti i na ostale ranjive skupine, kao što su stariji, djeca i mladi, pa s velikim zadovoljstvom moram reći da je KZŽ partner na brojnim projektima koji pokrivaju velik dio populacije ranjivih skupina u našem društvu. Stoga prije svega veliko hvala na svemu što činite – rekla je ovom prilikom zamjenica župana Jasna Petek.

- Nado, nemojte se mijenjati, ostanite takvi kakvi jeste jer na taj način najviše pridonosite onima koji vas najviše trebaju, a i nama svima ostalima pomažete da smo bolji u svojem poslu – poručio je župan Željko Kolar predsjednici, uručivši joj zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije.

Pozdravne riječi uputili su i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, Marica Mirić ispred SOIH – a i drugi gosti. Kako je Krapinsko – zagorska županija bila podrška Društvu kroz sve ove godine, uručene su zahvalnice županu Željku Kolaru i zamjenici Jasni Petek, ali i bivšim županicama i županima – Sonji Borovčak, Siniši Hajdašu Dončiću, Vlasti Hubicki, kao i drugim organizacijama i pojedincima koji su pomagali rad Društva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook