Prethodni članak
Sljedeći članak

'Mene zanima doj je to projektiral, hitil bi mu diplomu svinjam nek ju pojedeju'

Josip Hanžek iz Selnice, ali i ostali mještani tog marijabistričkog naselja, nezadovoljni su kako je riješeno pitanje odvojka brze ceste prema njihovu mjestu


Brza cesta Popovec – Marija Bistrica – Zabok (Mokrice) veseli mnoge vozače kojima će skraćivati putovanje do posla ili nekih drugih odredišta, pa tako i mještane Selnice u Mariji Bistrici. No, oni su, nakon što se radovi na cesti kod njihovoga naselja primaknuli kraju, ostali razočarani. Žale se kako je odvojak s nadvožnjaka prema selu napravljen vrlo loše i preusko, postojeća je cesta jako uništena, a nova proširenja i asfaltiranja izvedena neadekvatno.

'Doj je to projektiral?'

Nemamo mi niš protiv brze ceste, nek se ona dela, pa ja sam prvi čovjek koji od ceste živi, ali oni su tu napravili veliku grešku – kaže Josip Hanžek iz Selnice, vlasnik Taxi službe i autoprijevoza, kojem nova cesta, koja je napravljena prema selu s nadvožnjaka, stvara velike probleme u poslu. – Naša je cesta kroz selo, koju smo mi mještani platili, bila vodeća, a oni su sad to formirali kak njima paše. Pogledajte! Da li je ovo ispravno rješenje? Pa tam ljudi žive, nejde se tu v polje! Niš drugo ne tražimo, nego da se ovaj stup od struje pomakne i da se zavoj proširi – ispričao nam je Josip koji, kaže, tuda prođe u 50 puta na dan, obzirom da se bavi autoprijevozom. Ima dva velika autobusa, tri minibusa i kombije, no svojim autobusom na dvorištu nije bio već mjesecima.

– Inače sam doma parkiral autobuse. Treba ih oprati i očistiti, a ja ih nisam dopeljal doma od kak su počeli delati. Sad ih parkiram v Bistrici kod Tehnomehanike. Moram imati jedan auto samo da se prevažam gore – dolje ili netko mora dojti po šofera. Ja tud z autobusom nemrem prejti, kak se budem krajcal z nekim? Ja ili bilo ko drugi! – kaže Hanžek, ukazavši nam i na druge probleme nakon radova. Naveo je i kako se nada da će popraviti cestu koju su potrgali uslijed radova, ali i na nepravilne završetke proširenja ceste. – Nanovo su asfaltirali cestu i proširili j˝e, a onda su ju, umjesto da su tak napravili do križanja, najemput završili i odcijepili i napravili lijevak. Pa to je opasno, tu ak se netko dopelja po noći, završil bude v grabe! Mene zanima doj je to projektiral, hitil bi mu diplomu svinjam nek ju pojedeju! - revoltirano kaže Hanžek, napomenuvši kako se na ovakvo postupanje žale svi u selu.

'Teško da će se nešto promijeniti'

Potvrdio nam je to i predsjednik Mjesnog odbora Selnica Jurica Mitrečić. – Ovaj zavoj je katastrofa! Osim što je cesta uska, napravljen je nagib, znate li koliko će to biti opasno po zimi? Očigledno je da su to radili projektanti iz ureda i da nisu uopće bili na terenu. Utukli su lovu, a nisu napravili niti bankine niti rubnike. Njih je interesiralo samo napraviti cestu, a ove okolne stvari, o tome nitko nije vodio brigu, da se naprave kvalitetno. Tu je još i puno drugih stvari, od toga da su teretnim vozilima uništili cestu koji su mještani Selnice platili, do toga da na poljoprivednim zemljištima stoji voda i mnogi ne mogu zemlju obrađivati, a neki sad više ni nemaju prilaz na svoje njive... Tražit ćemo da se ti propusti saniraju i problemi otklone, i to sad dok su radovi još u tijeku – rekao je Mitrečić.

Mještani Selnice za pomoć u rješavanju problema obratili su se i načelniku Marije Bistrice Josipu Miličkom, koji nam je rekao kako je Općina od Hrvatskih cesta zatražila pojašnjenje te su dobili uvid u projekt. – U projektu to stvarno tako izgleda i projekt je legalan i teško da će se to promijeniti – rekao je Milički, istaknuvši kako razumije problem u Selnici. Iz Hrvatskih cesta na naš su upit o ovom problemu odgovorili vrlo šturo. ''Projekt je napravljen prema pravilima struke te za isti postoje sve potrebne suglasnosti nadležnih tijela i građevinska dozvola'', stoji u odgovoru iz Hrvatskih cesta. A koliko je ovo rješenje na cestama u Selnici izvedeno kvalitetno, možete prosuditi sami po našim fotografijama.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program