Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko - zagorska županija gradit će novu Područnu školu Laz

Zgrada Područne škole Laz u seriji potresa potpuno je izgubila svoju stabilnost zbog čega predviđena cjelovita obnova nije moguća već samo gradnja nove


Područna škola Laz koja je stradala još u ožujku 2020. u tvz. zagrebačkom potresu, neće se moći obnoviti. Ipak će se morati graditi nova školska zgrada. Najavio je to župan Željko Kolar u Lazu Bistričkom gdje je održao sastanak sa Školskim odborom Osnovne škole Marija Bistrica, ravnateljem Osnovne škole Marija Bistrica Dominikom Karajićem te načelnikom Općine Marija Bistrica Josipom Miličkim. 

- Zgrada Područne škole Laz u seriji potresa koji su se dogodili od 28. prosinca 2020. godine potpuno je izgubila svoju stabilnost zbog čega predviđena cjelovita obnova u sklopu Zakona o obnovi nije moguća te će se pristupiti gradnji nove škole - naglasio je župan Željko Kolar.

Područna škola Laz je izgrađena 1910. godine te je sve do velikog potresa od 22. ožujka 2020. godine bila ne samo mjesto obrazovanja, već i centar društvenog i kulturnog života ovog mjesta. Zgrada škole je u najnovijim potresima zadobila nova oštećenja o kojima je izvijestio ovlašteni arhitekt, dok je župan Kolar istaknuo kako će Krapinsko-zagorska županija po izradi projektne dokumentacije krenuti u izgradnju nove školske zgrade koja će biti smještena na istoj parceli kao i sadašnja škola.

Sastanak sa članicama i članovima Školskog odbora održan je u prostorima Vatrogasnog doma Vatrogasnog društva Laz kamo se privremeno preselila nastava iz Područne škole. Radove adaptacije vatrogasnog doma financirale su Krapinsko-zagorska županija i Općina Marija Bistrica, a u samu adaptaciju su se uključili i nastavnici te brojni vatrogasci i roditelji učenika s područja Laza. Područnu školu Laz, jednu od 3 područne škole na području Općine Marija Bistrica, pohađa 28 učenika. Na sastanku su sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela Krapinsko-zagorske županije nadležnog za obrazovanje Mirjana Smičić Slovenec te predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laz Stjepan Joć.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti Rijeka-Draga (DC404) od čvora Vežica prema čvoru Draga vozi se usporeno. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program