Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ – OVI KANDIDATI U MARIJI BISTRICI: 'Do 2022. godine doći ćemo s brzom cestom do Marije Bistrice'

Kandidati s liste HDZ – a za 3. izbornu jedinicu danas su u obilasku Zagorja i druženju s građanima


Kandidati s liste HDZ – a za 3. izbornu jedinicu, Žarko Tušek, Zoran Gregurović, Ljubica Jembrih i Nevenka Benić, obišli su danas Mariju Bistricu, gdje su ih dočekali domaćini, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek.

 

 

- U Bistrici smo uvijek dobrodošli, a želja nam je da predstavimo sve što je Vlada Andreja Plenkovića napravila u proteklom razdoblju. Do sada je napravljeno puno, znamo da uvijek postoji još potreba i želja, a cilj nam je da nastavimo raditi istim, i još jačim tempom, usprkos ovoj krizi i epidemiji koja nas je zadesila. Uvijek ponavljam, zadovoljan građanin je onaj koji ima sigurno radno mjesto i dobra primanja. U proteklom razdoblju plaće su rasle, obećali smo da će rasti i dalje. Zadovoljan Zagorec i dalje će ostati u Zagorju – rekao je ovom prilikom Zoran Gregurović.

 

 

Ljubica Jembrih naglasila je da se u Krapinsko – zagorskoj županiji gradi 17 vrtića. - Time dokazujemo da pomažemo demografski razvoj, obitelj, mlade i djecu, da unaprjeđujemo sustav za djecu rane i predškolske dobi i time dajemo sigurnost roditeljima i našoj budućnosti. Kroz socijalnu politiku u KZŽ uloženo je preko 250 milijuna kuna. Vlada je brinula o najpotrebitijima, osobama treće životne dobi kroz program 'Zaželi', za osobe s invalidietom, djecu s teškoćama u razvoju. Nastavit ćemo u tom dijelu, uz infrastrukturne programe, bitno nam je da mislimo na svakog čovjeka, da ne pravimo razliku i da svi imaju iste mogućnosti. Istim putem nastavljamo dalje za sigurnu i i bolju Hrvatsku odnosno sigurno i bolje Hrvatsko zagorje – istaknula je Jembrih.

 

 

Nevenka Benić, kao državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, istaknula je da je u protekle 4 godine dodijeljeno 10 milijuna kuna, što JLS, što udrugama iz Domovinskog rata na području KZŽ. – S tim aktivnostima nastavljamo. U sljedeće 4 godine prosječna plaća porast će na 7600 kuna, dok će minimalna plaća biti najmanje 4250 kuna. Za mlade i samozapošljavanje osigurali smo potporu od 130 tisuća kuna, a našim Zagorcima je uvijek bilo važno raditi i socijalna sigurnost. Isto tako mirovine su rasle i u protekle 4 godine 12 odnosno 15 posto, a u sljedećih 4 godine će rasti najmanje 10 posto. Socijalnu sigurnost jamče i programi gdje će porasti zajamčena minimalna naknada onima kojima je to napotrebnije. Važno je da naši građani znaju te podatke i da daju povjerenje za još četiri godine programu HDZ – a na čelu s Andrejem Plenkovićem – rekla je Benić.

 

 

Nositelj liste Žarko Tušek podsjetio je na 35 milijuna kuna vrijedne projekte na području Marije Bistrice. - Ovdje gradimo vrtić, uređujemo groblje, gradimo novu mrtvačnicu, kompleks Tehnomehanike koji je bio u državnom vlasnštvu dali smo na korištenje i u vlasništvo Općini Marija Bistrica kako bi se razvila nova poslovna zona, a to su samo neke od kapitalnih stvari. Ispred nas je nastavak tih investicija. Spomenimo 3 milijarde kuna u mandatu aktualne Vlade, 5 milijardi kuha novih investicija na području KZŽ, ali na transparentan i jasan način, kroz odluke Vlade RH, kroz fond od 22 milijarde eura koje je naša Vlada osigurala za vrijeme ispred nas. Veselimo se također činjenici da ćemo do 2022. godine uz podršku Vlade doći s brzom cestom do Marije Bistrice i nastaviti njezinu realizaciju u smjeru Popovca. Naša Vlada se u ovom trenutku nakon ozbiljne gospodarske i ekonomske ekspanzije zajedno s Hrvatskom našla u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi i upravo smo ovdje pokazali što znači sigurna Hrvatska te kako se država nosi s krizom kada je najteže, u zdravstvenom smislu s jedne strane, a s druge u ekonomskom, uz potporne mjere za očuvanje radnih mjesta. Nova brojka je 140 milijuna potpora za očuvanje radnih mjesta samo na području KZŽ, 500 milijuna kuna na području 3. izborne jedinice i gotovo 5 milijardi kuna na razini Hrvatske. To je ta sigurnost o kojoj govorimo i siguran sam da će Zagorke i Zagorci prepoznati taj rad – zaključio je Tušek.

 

 

Prije Marije Bistrice, HDZ – ovi kandidati družili su se s građanima u centru Stubičkih Toplica, a iz Marije Bistrice nastavili su na proštenje kod sv. Vida kod Donje Šemnice, u Tuhelj i Kraljevec na Sutli.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću b...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program