Prethodni članak
Sljedeći članak

Glumica Nevena Vukes u Mariji Bistrici djeci će približiti svijet glume

S radom počeo Bistrički teatar ''Vende tam''


Glumica Nevena Vukes u subotu je u Domu kulture u Mariji Bistrici održala upis za dramski studio, a sve su sklopu početka rada novo osnovanog Bistričkog teatra ''Vende tam''. Kako sama Nevena kaže, Bistrički teatar “Vende tam” osnovan je iz ideje da se kazališni svijet približi prije svega djeci i mladima u ovom dijelu Zagorja.

- Nekako vjerujem da svako dijete ima pravo istražiti svoje talente jer možda bas u Zagorju raste neko novo glumačko ime, ili možda redatelj ili pisac... Najbolji put realiziranja teatra je bilo formiranje dramskog studija u kome će djeca i mladi imati prilike upoznati se sa svijetom glume kroz mnogobrojne dramske vježbe koje imaju za cilj prije svega pomoći mladom čovjeku da se oslobodi straha od javnog govora, da razvija koncentraciju, da budi socijalnu osviještenost i timski duh, zatim kreativnost i neizbježnu glumačku igru koja je sastavni dio jednog kazališta - kaže Nevena Vukes, glumica koja već neko vrijeme adresu ima u Globočecu, naselju općine Marija Bistrica, a gdje ju je dovela ljubav i suprug glazbenik Marko Vukes. Ideja da u svom novom mjestu stanovanja prenese svoje znanje i ljubav prema glumi polako se počinje realizirati.

 

Iako su vremena sve samo ne povoljna za tako nešto, već na prve satove odazvalo se 30 djece osnovne i srednje škole, koji su zasada podijeljeni u tri grupe prema uzrastu.

 

- Nakon prvog sata mogu reći da sam Bogu zahvalna prije svega na takvom interesu djece i mladih. Volim raditi sa djecom, a kako se svaki glumac trudi stalno buditi dijete u sebi vjerujem da će upravo ova dramska značiti ne samo njima nego i meni kao glumici. Ta razmjena je dragocjena. Svoj posao živim, ljubim i radim nadam se da će moj rad sa polaznicima dramskog studija Bistričkog teatra “Vende tam” biti koristan i značajan za naše mjesto, i da ćemo uskoro imati priliku pozvati publiku na neku od naših prvih premijera predstava! – zaključuje Nevena i poziva sve zainteresirane da se jave putem društvenih mreža Bistričkog teatra ''Vende tam''. Upisi su predviđeni do kraja listopada.

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A1 na 61+000 km između čvora NOVIGRAD i čvora BOSILJEVO I. Molimo korisnike za dodatan oprez. Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Sveti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program