Prethodni članak
Sljedeći članak

18. recital Željka Boc održan online: Prva nagrada Jeleni Stanojčić

Snimka Recitala dostupna je i dalje na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, ali i na Youtube-u.


Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica i ove je godine organizirala Recital ljubavne poezije ''Željka Boc''. I 18. po redu Recital, koji nosi ime po pjesnikinji i voditeljici i urednici Radija Marija Bistrica, koja je tragično stradala 2002. godine, održan je na Valentinovo, no ove godine, naravno prilagođen epidemiološkim uvjetima, bez publike, tj. mogao se pratiti online, preko Facebook stranice Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica. Na završnici u Domu kulture u Mariji Bistrici, uz voditelje, interpretatore, glazbene gošće, članove Stručnog suda i organizatore, bili su i nagrađeni pjesnici.

Inače, na natječaj za ovogodišnji recital pristiglo je 319 pjesama od 74 autora. Stručni sud djelovao je u sastavu dr. sc. Nada Babić, dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević. Oni su odlučili o nagrađenim i pohvaljenim autorima ili autoricama, kao i o pjesmama koje su uvrštene u zbornik ''Hod se nastavlja'' i koje su izvedene na završnici recitala, njih 36. Interpretatori su i ove godine bili Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbene gošće Darija i Marija Miketić, na klaviru i violini. U ime pokrovitelja prisustvovali su predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Općina Marija Bistrica Josip Milički i župni vikar u Svetištu Majke Božje Bistričke vlč. Tomislav Škender.

 

Prva nagrada suda Jeleni Stanojčić, nagrada publike Eleonori de Lai

Prema ocjeni stručnog suda dodijeljene su tri pohvale. Treću pohvalu dobila je Grozdana Drašković iz Huma na Sutli za pjesmu ''Mogla bih, ali neću'', drugu Ljiljana Vuglač iz Ivanca za pjesmu ''Mušmule je okitio snijeg'', a prvu Marica Žanetić Malenica iz Splita za pjesmu ''Nisam kopriva''. Treću nagradu dobila je Anđelka Korčulanić iz Splita za pjesmu ''Sve moje'', Goran Gatalica, iz Zagreba, za pjesmu ''Zbog tvoje dobrote'', a prvu Jelena Stanojčić iz Zagreba za pjesmu ''Rekao si oprosti''.

 

Prošle je godine ustanovljena i posebna nagrada ''Vjenčić Željke Boc'', za posebno istaknute autorice ili autore, koji više godina oduševljavaju stručni sud. Ove godine ''Vjenčić Željke Boc'' pripao je Petri Friščić iz Marije Bistrice. Što se pak tiče nagrade publike, ona je ove godine realizirana na drugačiji način, s obzirom na epidemiološku situaciju i izostanak publike u dvorani. Tako su o nagrađenoj pjesmi odlučili glasovi tj. ''lajkovi'' na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, na kojoj se moglo glasovati 7 dana. Nagrada publike tako je pripala Eleonori De Lai iz Ivanca i pjesmi ''Zašto si lijep''. Inače u zborniku ''Hod se nastavlja'' objavljene su 58 pjesama od 54 autora ili autorica. Urednica zbornika je Ivančica Tomorad, a ilustrirale su ga Bernarda Cesar i Marija Juza. One su zaslužne za kreativne nagrade, kojima je organizator dodao i umjetničke slike. Snimka Recitala dostupna je i dalje na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, ali i na Youtube-u.

 

 

 

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (od 05:46 sati); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -DC1 Karlovac-Gračac-Knin i stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki i Paški most; -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Ja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program