Prethodni članak
Sljedeći članak

TZ Zlatni istok Zagorja dobio pozamašne iznose od HTZ-a, evo gdje ide novac


Vijeće Turističke zajednice područja Zlatni istok Zagorja danas je održalo svoju 4. sjednicu. Tom su prilikom predstavljeni turistički rezultati od 1. siječnja do 20. listopada ove godine. Zabilježeno je u tom razdoblju 4.248 noćenja, a najviše turista stiglo je iz Njemačke, Poljske, Austrije i Česke.

Početkom ožujka 2023. raspisan je Javni natječaj od strane Hrvatske turističke zajednice - Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice. Prijavljena su četiri projekta, od kojih su sredstva odobrena za dva.

Nisu dobivena sredstva za projekte Strategija razvoja turizma na području TZP Zlatni istok Zagorja, tražen iznos bio je 13.000 eura te projekt Izrada studija interpretacijskog plana kulturne baštine, uz traženi iznos od 44.250 eura. Ostvarena su sredstva za projekte Aplikacija planinarskih i biciklističkih staza Ivanščice i turistička signalizacija, za što je traženi iznos bio 49.405,00 eura, a odobreno je 30.000 eura, projekt Izrada web stranice sa promo foto i video materijalima, za što je traženi iznos bio 5.570 eura, dobio je 7.570 eura.

Na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte turističkih zajednica na turistički nerazvijenom području i kontinentu u 2023. s područja Krapinsko - zagorske županije i Fondova za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent prijavljena su tri projekta, od kojih su sredstva dobila dva - Izrada kućica i štandova za što je traženi iznos bio 29.099 eura, a odobreno je 4.958,50 eura te Izrada promomaterijala i razglasna oprema za što je traženi iznos bio 45.477 eura, a odobreno je 4.958,50 eura. Za projekt Izrada bine s krovom, traženi iznos bio je 44.799 eura, no sredstva nisu odobrena.

Također, predstavljena je i nova web stranica, https://tz-zlatni-istok-zagorja.hr/ i promo video TZP Zlatni istok Zagorja. Aplikacija planinarskih i biciklističkih staza Ivanščice i elaborat turističke signalizacije, izrada promo štandova i razglasna oprema biti će završeni do kraja prosinca 2023. godine.

Još članaka iz "Mače"

Facebook