Prethodni članak
Sljedeći članak

U općini Lobor u prvoj polovici godine prihodi veći od rashoda, osniva se i vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti

Vlastiti pogon će održavati javne površina na kojima nije dopušten promet motornim vozilima, građevine, uređaje i predmete javne namjene, javne površine, groblja i usluge ukopa, javne zelene površine i usluge javnih tržnica na malo


Na sjednici Općinskog vijeća u Loboru održanoj u četvrtak prihvaćeno je izvješće o izvršenju proračuna za prvu polovicu 2020. godine. Ukupno ostvareni prihodi i primici za razdoblje 01. 01. - 30. 06 .2020. iznose 4.442.949,85 kuna što je za 371.329,12 kuna više nego u istom periodu prošle godine. Povećanje prihoda zabilježeno je radi kreditnog zaduživanja. Rashodi i izdaci iznose 3.685.868,61 kuna i veći su od prošlogodišnjih za 293.075,84 kune. Ostvareni prihodi veći su u odnosu na rashode za 757.081,24 kune.

Vijećnici su donijeli i odluku o osnivanju vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti u Općini Lobor i pravilnik o poslovanju. Vlastiti pogon nema svojstvo pravne osobe, a djeluje kao organizacijska jedinica unutar Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lobor. Upravitelj pogona bit će pročelnik u Općini Lobor.
Pročelnik organizira i vodi rad vlastitog pogona te odgovara načelniku za materijalno i financijsko poslovanje i za zakonitost rada vlastitog pogona. Vlastiti pogon će obavljati slijedeće komunalne djelatnosti na području Općine Lobor: održavanje javnih površina na kojima nije dopušten promet motornim vozilima, održavanje građevina, uređaja i predmeta javne namjene, javnih površina, groblja i usluge ukopa, javnih zelenih površina i usluge javnih tržnica na malo.


Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće načelnice te odluka da dimnjačarske poslove na području općine Lobor obavlja Leuštek iz Poznanovca, kao najpovoljniji ponuditelj. Od oporbenih vijećnika na sjednici vijeća bio je Božidar Šuti (SDP) koji je komentirao kako bi bilo bolje da se prije donošenja odluka formirala komisija koja bi onda obrazložila i pojasnila odluke. Komentirao je i izvješće načelnice koje je u odsustvu načelnice pročitao njezin zamjenik Josip Horvat. Šuti je rekao da su nabrojene cifre paušalne i pitao da koliko je cijena malčiranja po kilometru i koliko je toga pomalčirano na području općine Lobor. Horvat mu je odgovorio da će odgovor dobiti pismenim putem.

Još članaka iz "Lobor"

Facebook

U Gorskom kotaru ponegdje ima magle, a kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.  Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.  Do 23. prosinca između ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program