Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor kreće u izradu Strategije razvoja turizma

Na sjednici općinskog vijeća donesena odluka o suglasnosti za izradu strategije razvoja turizma


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Lobor jednoglasno je donesena odluka o suglasnosti za izradu Strategije razvoja turizma općine Lobor. Načelnica Ljubica Jembrih ističe kako Lobor ima veliki turistički potencijal, a izrada strateškog dokumenta, Strategije razvoja turizma preduvjet je za brži i kvalitetniji razvoj. Zbog toga se i krenulo u njegovu izradu.

Radna skupina

Kako je pojasnila načelnica, sada je potrebno napraviti vremenski plan i oformiti radnu skupinu u kojoj će biti svi gospodarstvenici, predstavnici udruga, poljoprivrednici, župnik… koji će moći dati svoje prijedloge za izradu Strategije turizma općine Lobor, a koja će biti usklađena sa Strategijom Krapinsko – zagorske županije.

- Sada se ide u odabir najpovoljnije agencije za izradu strategija. Sredstva su osigurana u proračunu, ali ćemo pratiti i mogućnost prijave na neki od natječaja – rekla je načelnica Jembrih. - Cilj nam je ohrabriti investitore u realizaciji svojih planova, osim toga to je podloga za definiranje turističkih razvojnih i prostornih planova nižih razina – istaknula je načelnica Jembrih, te napomenula kako je strategija razvoja turizma i osnova za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Turistički nedovoljno neiskorišteni potencijali

Dodala je i kako se na području naše županije već duže vrijeme potiče ravnomjeran gospodarski razvoj te korištenje prirodnih i kulturno - povijesnih resursa u turističke svrhe, otvarajući mogućnost ostanka stanovništva u ruralnim područjima. - Turizam u Loboru nam treba zbog investicija i snažnijeg gospodarskog rasta, zapošljavanja ljudi i otvaranja novih radnih mjesta i ukupnog doprinosa društvenoj zajednici – zaključila je Jembrih. Turistički nedovoljno neiskorišteni potencijali poput Svetišta Majke Božje Gorske i bogatog arheološkog nalazišta, ruševnih ostataka srednjovjekovne utvrde „Loborgrad“ ili „Pusti Lobor“ koji se nalaze na jugozapadnim obroncima Ivanščice, kapelica na bregima, seoskih tradicijskih hiža, OPG-ova... sve se to može povezati i iskoristiti u razvoju vjerskog i seoskog turizma.

Još članaka iz "Lobor"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na jugu Hrvatske. Zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -u zoni radova...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program