Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području općine Lobor krenuli prvi komunalni radovi u 2020. godini

Povoljne vremenske prilike omogućile su ranije komunalne akcije prema prioritetima mjesnih odbora


Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama na području općine Lobor krenuli su i prvi komunalni radovi u 2020. godini. - U suradnji s Hrvatskim vodama krenulo se u hitnu intervenciju potoka Reka u Zagrebačkoj ulici gdje je ujesen prošle godine došlo do velike erozije tla. Intervencija obuhvaća radove na koritu i vodotoku jednog dijela potoka Reka, i to u Mjesnom odboru Lobor.

Započeli smo i s radovima na šumskom putu Stari Golubovec - Petrova Gora – Pokojec, koje financira Ministarstvo poljoprivrede, Odjel šumarstva. Ti radovi uključuju održavanje, odnosno uređenje podloge, šodranje i odvodnju. To je šumski vatrogasni put koji spaja Stari Golubovec i Petrovu Goru i ima veliko značenje za oba mjesna odbora. Dužina puta je 1500 metara – rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

Na području općine izvode se i druge komunalne akcije, prvenstveno pročišćavanje odvodnih jaraka i sanacija makadamskih putova prema planovima mjesnih odbora. Trenutno se izvode radovi na putu kod Buntaka, u MO Vinipotok i put u MO Vojnovec kod Cvetka i Plancutića. Ovaj tjedan nastavlja se i s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta i završetkom investicija iz 2019. godine. Isto tako proširuje se i javna rasvjeta i to u Ulici Josipa Vedrine koja dobiva devet novih lampi. - Uz komunalne akcije, paralelno se pripremamo i javljamo na natječaje koji su raspisani od strane pojedinih ministarstava, kako bi nam i 2020. bila popraćena sufinanciranjem u našim planiranim investicijama – istaknula je načelnica Jembrih.

Još članaka iz "Lobor"

Facebook

Na autocesti A1 zbog povećane gustoće prometa, usporeno u koloni vozi se između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Pred naplatnom postajom Lučko nema dužih čekanja na izlasku s autoceste. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program