Prethodni članak
Sljedeći članak

Provjerite koji je savršeni ljubimac za vaš horoskopski znak

Kućni ljubimci obogaćuju naš život na više načina


Kućni ljubimci obogaćuju naš život na više načina. Kad vodite računa i volite drugo stvorenje, radite nešto dobro za sebe. Kada šetamo svoje pse, poboljšavamo svoje zdravlje. Kada mazimo svoje mačke, oslobađamo se stresa. Postoji mnogo različitih vrsta kućnih ljubimaca i može biti veoma teško odlučiti se samo za jednog, no vaš horoskopski znak vam može pomoći pronaći savršenog ljubimca.

Ovan

Najbolji kućni ljubimac za Ovna je bostonski terijer. Ovnovima je potreban kućni ljubimac koji će odgovarati njihovoj živahnoj energiji, a to je upravo ovaj mali terijer. Spreman je na pokret kad i vi.

Bik

Moto ovog znaka je „sporo i postojano“, a upravo iz tog razloga kornjača je logičan izbor za ovaj znak.

Blizanci

Blizanci mogu ostvariti komunikaciju s bilo kim pa je njihov savršeni kućni ljubimac papiga koji govori.

Rak

Rak je brižan odgajatelj pa zašto ne bi usvojio ljubimca s posebnim potrebama? Imat će nešto na što će usmjeriti pažnju i konačno će dobiti ljubav kakvu zaslužuje.

Lav

Budući da su Lavovi odvažni i snažni, treba im snažna mačka kao kućni ljubimac. Serval je pravi izbor za njih. Ova divlja mačka dolazi iz Afrike, nije klasična kućna mačka, ali je odličan ljubimac koji prede, pišti i mijauče.

Djevica

Djevice su praktične i veoma fokusirane na detalje. Odličan ljubimac za ovaj znak bi bila lasica. Ona je mirna, prijateljski nastrojena, inteligentna i savršena je prijateljica.

Vaga

Vage veoma teško donose odluke. Upravo zato za ovaj znak je najbolje imati od svake vrste po jednog ljubimca.

Škorpion

Škorpion bi najviše volio imati zmiju za kućnog ljubimca. Zmije su tajanstvene i nepredvidljive, baš kao i osobe rođene u znaku Škorpiona.

Strijelac

Strijelci su divlji i slobodni, zbog toga je konj najbolje rješenje za ovaj znak. Nadamo se da ova životinja može parirati energiji svog vlasnika.

Jarac

Jarčevi su praktični i zato je pas odličan izbor ljubimca za ovaj znak. Akita bi bila dobar izbor jer je dostojanstvena, hrabra i odana pasmina.

Vodenjak

Vodenjaci su ludi za tehnikom pa bi im najviše odgovarao hrčak. Vodenjak bi osigurao svom ljubimcu super kavez s cijevima, kotačima i raznim senzorima.

Ribe

Ribe su ekstremni sanjari i mogu biti veoma zaboravni. Za ovaj znak idealni ljubimci su ribe. Uživat će u gledanju akvarija napunjenog egzotičnim ribama, a ako i zaborave nahraniti svoje ljubimce, nema problema. Ribe mogu preživjeti i do tjedan dana bez hrane, piše portal Index.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook