Prethodni članak
Sljedeći članak

PITATE SE ZAŠTO MACE VOLE LEŽATI NA VAMA? Stručnjaci kažu da je to veliki kompliment


Voli li vaša mačka doći do vas i ležati na vama dok vi čitate ili gledate TV? Mačka tako može ležati satima. Zvuči li vam ovo poznato? Zapravo biste se trebali osjećati kao da ste dobili veliki kompliment, to je jedan od najvećih komplimenata koji vam može dati vaš kućni ljubimac. Sve započinje osnovnim mačjim potrebama za toplinom ili sigurnošću, a završava mačjim povjerenjem u vas piše Varaždinski.hr.

Prema Catsteru, mnoge mačke vole se odmarati na svojim vlasnicima zbog njihove topline. Navodno naša tjelesna toplina pomaže im da se osjećaju ugodno i opušteno. Tako nakon dugog dana mačke koriste naša prsa ili trbuhe kao svoje krevete. Ne čudi što onda vrlo brzo zaspu nakon toga.

Stručnjaci kažu da se vaša mačka mora osjećati sigurno i zaštićeno s vama kako bi se opustila. To znači da se vaš dlakavi ljubimac osjeća sigurno od svojih neprijatelja. One su u prirodi često bile na meti svojim neprijateljima jer su male, tako da imaju razvijen instinkt za zaštitu iako je u vašem domu njihov najveći neprijatelj plišana igračka, prenosi Varaždinski.hr.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook